Българска драма беляза изборите в САЩ. И там машините дадоха

...
Българска драма беляза изборите в САЩ. И там машините дадоха
Коментари Харесай

Българска драма на изборите в САЩ. Решението

Българска драма беляза изборите в Съединени американски щати. И там машините дадоха недостатъци, а гласоподавателите имаха опция да пуснах бюлетините си в предпазени кутии.

 В Аризона чиновници се занимават с опасенията по отношение на машините за гласоподаване. Избирателните управляващи в окръг Марикопа в щата декларират, че работят " допустимо най-бързо " за премахване на техническите проблеми с табулаторите за гласоподаване, заяви Би Би Си.
-->
" Имаме към 20% от местата, където има проблем с табулатора. Някои от бюлетините, откакто хората са дали своят вот, се пробват да ги пуснат през табулатора, само че те не минават ", сподели ръководителят на окръга Бил Гейтс във видео, оповестено от изборна секция.

Той добави, че се пробват да отстранят казуса допустимо най-скоро, само че в случай че гласоподавателите срещнат усложнения, могат да пуснат бюлетината си и в предпазена кутия като авариен вид. Той сподели също, че хората могат да отидат до друго място за гласоподаване в окръга, с цел да пуснат бюлетината си, в случай че избират.

В интернет бързо се популяризира видеоклип, който демонстрира чиновници на изборната комисия в град Антем, Аризона, се пробват да успокоят гласоподавателите, откакто машината се е развалила. Въпреки че служителят упорства, че всички бюлетини ще бъдат преброени - даже и на ръка - гласоподавателите, стоящи на опашката, бяха гневни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР