Българска асоциация по водите (БАВ) ще награди най-добрия екип от

...
Българска асоциация по водите (БАВ) ще награди най-добрия екип от
Коментари Харесай

БАВ ще награди най-добрия технически екип в професионалното състезание по откриване на скрити течове


Българска асоциация по водите (БАВ) ще награди най-хубавия екип от експерти – чиновници на родно сдружение за водоснабдяване и канализация, който показва най-точното локализиране на под земята теч на питейна вода. Официалната гала ще се организира на 18 април (сряда) от 17:30 часа в хотел „ Терра Европа”, град Търговище. Поканените публични посетители са министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, регионалният шеф на Областна администрация – Търговище Митко Стайков, кметът на общината доктор Дарин Димитров, шефът на ОД Министерство на вътрешните работи в града старши комисар Николай Ненков. Участници са шефове и зам.-управители на ВиК оператори, чиновници и механически екипи на сдруженията, представители на бизнеса и научните среди. Час и половина преди награждаването на спечелилите, още веднъж в хотела, ще стартира провеждането на профилиран семинар, представящ новаторски технологии в региона на водния бранш.

БАВ обичайно провежда Професионалното съревнование по разкриване на скрити течове, на което се връчва „ Купата на БАВ “ на спечелилите за първо, второ и трето място. Надпреварата събира техническите екипи на ВиК сдружения от цялата страната, в търсенето на подземни течовепо водопреносната система, чрез профилирана инсталация (работата по намиране на невидимите течове е характерна, а отстраняването на сходни повредите постоянно лишава повече време).

Трасето, по което се търсят течовете е авансово обследвано и несъмнено, като местоположението му се афишира пред всеки един екип директно преди неговото присъединяване. Крайното оценяване на работата зависи от локализирането на първата повреда, броя на откритите проблематични точки и времето за проучване на терена.

Съгласно регламента, годишната професионална конкуренция се провежда на територията на ВиК сдружението – победител за миналата година, като същото няма право да взе участие в съревнованието със собствен техническия екип. През 2018 година БАВ гостува на „ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Търговище за провеждането на събитието.

На профилирания семинар, съпътстващ надпреварата, следва да бъдат показани преимуществата на влагането на чугунени тръби и фитинги във водоснабдителните мрежи. На форума ще бъдат демонстрирани системата за ръководство на атмосферните води – Raineo, и сглобяеми ревизионни шахти от детайли от инжекционно лят полипропилен. Основен сътрудник на БАВ в събитието е „ Ейч Ти Ай България “ (HTI). Партньори са „ Пайплайф България “ (Pipelife), и „ Мегер България “ със sebaKMT.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР