Българо-японски семинар по въпроси на икономическите отношения между България и

...
Българо-японски семинар по въпроси на икономическите отношения между България и
Коментари Харесай

България и Япония засилват бизнес сътрудничеството си

Българо-японски семинар по въпроси на икономическите връзки сред България и Япония ще се организира на 20 септември 2019 година, в постройката на Токийския университет, гр. Токио. Инициативата се провежда взаимно от посолството на Република България в Токио и Японско-българската фондация във връзка годишнини от българо-японските връзки - през тази година ще бъдат отбелязвани 110 години от началото на формалните двустранни контакти, 80 години от установяването на дипломатически връзки и 60 години от възобновяване им, оповестява Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия.

По време на събитието се чака да участват представители на Японската организация за външна търговия и японски компании, проявяващи интерес от реализирането на бизнес контакти с български компании, също и такива, които към този момент участват на българския пазар. Целта на самодейността е показване на опциите за развиване на настоятелен връзки сред японски и български компании, запознаване със спецификата и опциите на пазара, както и реализиране на капиталова активност в предпочитани браншове на българската стопанска система.

Подписаното на 17 юли 2018 година Споразумение за свободна търговия сред Европейския съюз и Япония е най-мащабното и значимо досега комерсиално съглашение за Европейски Съюз, с което се основава зона за свободна търговия. По данни на Европейската комисия тя обгръща над 600 милиона души и съвсем една трета от международния БВП като близо 250 български компании реализират пряк износ на своя продукция към Япония.

Предявен е прелиминарен интерес от страна на Япония към фармацевтични артикули и обичайни български артикули като кисело мляко и вино, розова вода, розово масло, рапани, мекотели, пчелен мед, селскостопански артикули. Като евентуално сполучливи на японския пазар са също артикули и услуги с висока добавена стойност – софтуерни артикули, високо софтуерни машини и уреди, съответстващи на условията на японския пазар.

Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия образува бизнес делегация, водена от заместник-министъра на стопанската система на България Лилия Иванова за представители на следните браншове на българската стопанска система - осведомителни технологии и аутсорсинг на бизнес процеси, автомобилостроене и произвеждане на автомобилни елементи, електроника, фармацевтика, земеделие, хранителна индустрия и туризъм, която ще вземе присъединяване в българо-японския семинар и в двустранните срещи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР