Българо-руското партньорство в енергийния сектор ще продължи да се развива

...
Българо-руското партньорство в енергийния сектор ще продължи да се развива
Коментари Харесай

Руски компании искат да модернизират български енергийни обекти

Българо-руското партньорство в енергийния бранш ще продължи да се развива и задълбочава. Това е декларирала в Москва министърът на енергетиката Теменужка Петкова, представена от пресцентъра на българското министерство. В съветската столица тя взе участие в четвъртото съвещание на работна група " Енергетика ", част от Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо съдействие.

Сътрудничеството в електроенергетиката, атомната енергетика и газовия бранш са били главните разисквани тематики.

Руската компания " Силовые машины " демонстрира интерес към присъединяване в реконструкцията на енергийни обекти в България – Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2, Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", Топлоелектрическа централа " София ", водноелектрическите централи " Китница ", " Ардино ", " Бял извор " и други. Компанията има подготвеност и отсега нататък да взе участие интензивно в модернизацията на оборудването за АЕЦ " Козлодуй ".

Дружеството " Ракурс инжиниринг " удостовери готовността си да взе участие във възобновяване на хидроенергийните мощности в България и да спомага при внедряване на цифрови технологии в българските топлоелектрически централи.

Националният съюз за икономисване на енергия на Руската федерация демонстрира интерес към взаимни планове в региона на комплексната рационализация на българските въглищни централи в подтекста на новите европейски екологични условия.

В региона на атомната енергетика България и Русия кон сполучливо съдействие при обезпечаване на нуклеарно гориво и съпътстващи услуги за 2По време на съвещанието на РГ " Енергетика " съветската страна удостовери интереса на " Росатом " за присъединяване в плановете по извеждане от употреба на блокове 1-4 на нуклеарната централа, финансирани посредством Международния фонд " Козлодуй ".Следващото съвещание на работната група ще се организира в България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР