Българо-италианският бизнес форум, който се проведе в Бургас, завърши с

...
Българо-италианският бизнес форум, който се проведе в Бургас, завърши с
Коментари Харесай

Бизнес форум стимулира италианските инвестиции в България

Българо-италианският бизнес конгрес, който се организира в Бургас, приключи с сключване на меморандум. Той е за съдействие и вложения сред двете страни.
Стамен Стамов, изпълнителен шеф на Индустриален и логистичен парк в Бургас, сложи подписа си под меморандум за съдействие за стимулиране  на италианските вложения у нас със CONF Индустрия България. Това е частна организация на бизнеса в Италия, част от по този начин наречената Система Италия, които подкрепя италианския бизнес в България.

Специален посетител на събитието беше Н. Пр. Стефано Балди, дипломат на Италия в България. Пред предприемачите той сподели: „ Този вид срещи разрешават хората да се срещнат между тях, а също по този начин, с обитаемото място и инфраструктурата, които са доста значими “.
От Община Бургас на срещата участва зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев: “Бургас е прочут в Италия. От 140 години двете страни имат дипломатически взимоотношения. Известният проектант Тоскани е основал доста красиви здания в нашия град. Няколко огромни италиански компании са добре познати на бургазлии. В момента на територията на Община Бургас, съгласно регистрацията си в Търговския указател, работят 73 компании с италианско присъединяване. Те са главно в региона на услугите. Стремим се да разтеглим интереса им. Добър образец са трите компании, които са закупили терени и влагат в Индустриалната зона в Българово “.
Форумът извърши главната си цел да даде път на  
положителните практики и благоприятни условия за вложения, взаимна работа и партньорство сред двете страни, в частност в Бургаски район.

Представени бяха опциите и методите, по които да се осъществят нови вложения, които ще подкрепят бизнеса и ще основат работни места.
Дискутирани бяха опциите за взаимна работа и
партньорство в региона на производството на машини, мебели, търговията, хранително-вкусовата индустрия, както и методите да се привлекат повече туристи от двете страни.
Във форума взеха присъединяване италиански бизнесмени и
вложители с интерес към бизнес инициативи в България и Южният район. Българо-Италианският бизнес конгрес е проведен от Индустриален Логистичен парк Бургас, Списание ENTERPRISE и Конфиндустрия България с формалното партньорство на КРИБ-Бургас и под патронажа на Община Бургас. По данни на Министерство на стопанската система Италия е един от водещите търговско-икономически сътрудници на България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР