Българката Теодора Маджарова, която се намира в тежко здравословно състояние,

...
Българката Теодора Маджарова, която се намира в тежко здравословно състояние,
Коментари Харесай

Ще превозят Теодора от Турция до България с линейка

Българката Теодора Маджарова, която се намира в тежко здравословно положение, отпътува тази заран от Сау Пауло, Бразилия, за България с постоянен полет до Истанбул. По инструкции на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева нашите задачи във Федерална република Бразилия и в Република Турция оказват цялостно подпомагане за превозването на българската гражданка, осведомят от външното министерство.

Теодора беше превозена от болничното заведение в гр. Можи Гуасу до летище Гуарулос – Сау Пауло, със профилирана кола за спешна помощ със модерно съоръжение и две медицински лица, придружавана от български консул.

На летище “Ататюрк” Истанбул Теодора Маджарова ще бъде посрещната от особено оборудваната кола за спешна помощ, която ще я транспорти до София. Двама чиновници в Генералното консулство в Истанбул ще спомагат за бързото прекосяване контролните органи на границата. В случай че възникне нужда от хоспитализирането й в Истанбул, тя ще бъде призната в болница, която е ситуирана в непосредствена непосредственост до летище „ Ататюрк “, която е подготвила за задачата лекарски екип.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР