Българката Мария Бакалова оглави бокс–офис класацията на Северна Америка. Този

...
Българката Мария Бакалова оглави бокс–офис класацията на Северна Америка. Този
Коментари Харесай

Мария Бакалова оглави боксофис класациите

Българката Мария Бакалова оглави бокс–офис класацията на Северна Америка. Този път тя взе участие в третия филм на Джеймс Гън от поредицата на Марвел “Пазители на галактиката ”. Лентата със звездата от “Борат ” изкара над 114 милиона $ и се излъчва в 4450 киносалона.

В интернационален проект, където филмът от киновселената  е на екран в 52 територии, в това число и в Китай, завоюва 168 млн. щатски $, с което осъществя общо приходи от 282 млн. щатски $.
-->
На вътрешния пазар приходите от 114 млн. щатски $ в дебютен уикенд са впечатляваща сума за всеки филм, само че са по-малко от приходите, което се чакат от премиера на " Марвел ", отбелязва Асошиейтед прес.

Миналата година през същия уикенд " Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта " събра 187,4 млн. щатски $ в първите три дни от излизането си в кината в Съединени американски щати и Канада. А през ноември " Черната пантера: Уаканда вечно " започва с над 181,3 млн. щатски $ доходи.

“Пазители на галактиката 3 ”, в който дружно с Крис Прат, Зоуи Салдана, Дейв Батиста, Карън Гилън, Пон Клементиф, Шон Гън, Брадли Купър, Вин Дизел взе участие и българската актриса Мария Бакалова, детронира от върха на бокс-офиса на Северна Америка анимацията “Супер Марио Bros.: Филмът ", останала там четири седмици.

Продукцията на " Марвел " даде началото на летния кино сезон - жизненоважен и нормално печеливш за Холивуд, продължаващ до Деня на труда (б.р. първи понеделник на месец септември) и постоянно представляващ 40 % от годишния бокс-офис, отбелязва Асошиейтед прес.

Старши медийният анализатор на " Комскор " Пол Дергарабедян споделя, че това е безапелационно разкриване на летния сезон, който съгласно него е на път да донесе най-хубави облаги от 2019 година насам.

" Въпреки че дебютът на " Пазители на галактиката 3 " може да отразява известна отмалялост на публиката от жанра на супергероите, той е единствено началото на това, което дава обещание да бъде неудържим кино пазар с убийствена композиция от привлекателни продукции за всеки усет и демографска група ", споделя той.

Следващият предстоящ филм за супергерои е " Светкавицата " на " Ди Си студиос ", плануван да излезе на 16 юни. Около продукцията има конспирация поради правните и персонални проблеми на звездата Езра Милър.

Отзивите за " Пазители на вселената 3 " са най-вече позитивни, макар че е мъчно да се съпоставя дебют преди експлоадирането на КОВИД-19 - премиерата на втората част от поредицата на " Марвел ", донесла доходи от 146 млн. щатски $ (май 2017 г.), с излизането на екран на нова продукция след пандемията.

" Пазители на вселената 3 " е последният филм на режисьора Джеймс Гън за " Пазители/Марвел ", защото той става част от ръководството на " Ди Си студиос ".

“Супер Марио Bros.: Филмът " добави още 18,6 млн. щатски $ през петия си уикенд в киносалоните в Съединени американски щати и Канада, като заема второ място в бокс-офис класацията. Така общите приходи на вътрешния пазар доближат 518,1 млн. щатски $, а в международен мащаб към този момент надвишават 1,1 милиарда щатски $.

Третото място в северноамериканския бокс-офис е за " Злите мъртви: Пробуждане " с доходи от  5,7 млн. щатски $, а на четвърта позиция се подрежда " Там ли си, Господи? Аз съм Маргарет " ( " Are You There God? It's Me, Margaret " ) - акомодация по романа на писателката Джуди Блум, с приходи от продадени билети в Съединени американски щати и Канада за 3,4 милиона щатски $. 

В челната петица на подреждането е и новата сантиментална комедия с Приянка Чопра Джонас - " Отново обич ". Продукцията е публикувана в 2703 киносалона, като завоюва през миналия уикенд скромните 2,4 млн. щатски $, предава БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР