Българка ще подготви сладки и бисквитен портрет за коронацията на

...
Българка ще подготви сладки и бисквитен портрет за коронацията на
Коментари Харесай

Българка получи интересно предложение от Чарлз III

Българка ще приготви сладки и бисквитен портрет за коронацията на крал Чарлз III на 6 май. Преди месец Силвия Янковски получава предложение, на което не може да откаже. След като предходната година подготвя бисквити за платинения празник на към този момент починалата кралица Елизабет II, в този момент поканата е да направи сладки за тържествената гала по възкачването на трона на Чарлз III. И стартира трескава подготовка, осведоми bTV.

" Реших, че ще направя екран с краля, още не съм им го дала, на следващия ден ще дойдат да го вземат и бисквити. Като събитието ще бъде отразено три пъти “, описа тя.

Освен за церемонията на 6 май, творенията на Силвия ще бъдат изложени и през юни в изложба в Краков и в британското посолство във Варшава.

" Реших, че тази година желая да е нещо по-различно от бисквитите, които нормално върша. Бях чела една публикация за краля, където се споделя, че той обича да градинарства и да рисува. Затова взех решение, че този екран желая да е като картина и да има цветя. Използвах няколко разнообразни фотоси. Едната е на мястото, където той живее и една фотография от формален негов портрет, която ми дадоха. 

Четири разнообразни дизайна са, като едната е с формалната покана за коронясването, а другите две са с буквите на крал Чарлз III и кралица Камила. Бисквитите общо за трите събития са 200. Отнема доста време, само че прогресирам. Последните две седмици работя съвсем непрекъснато, с цел да свърша в точния момент “, добави още тя.

Преди осем години Силвия отпътува за Лондон, където се среща със брачна половинка си, който е британски посланик и дружно обикалят света. Живели са в Англия, Румъния, Ботсвана и Полша. Тя е измежду най-награждаваните майстори на бисквити и мъфини в света. А опцията да покаже творчество си пред кралското семейство приема с огромна наслада.

" За мен е огромна чест да виждам реакциите на хората и възхищението, това, че нещо такова е оценено. Всички доста се радват, преглеждат, разпитват, не могат да повярват, че всяко е ръчно правено “, описа Силвия Янковски.

Докато живее в България, Силвия работи като учителка по изобразяване и интериорен дизайнер. А откогато стартира да се занимава с украса на бисквити, стартират и десетките награди и оценки от интернационалните състезания.

" Наистина са доста, имам няколко доста обичани – един ретро телефон, изработен от 18 бисквити, с него завоювах Best Show на Cake International. Докато бяхме две години и половина в Ботсвана, дори година по-късно Африка ме вълнуваше ужасно доста, всичко е толкоз друго, всички цветове и извивки на тела и животни. Доста неща направих на тематика Африка “, добави още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР