Българка, осиновена в САЩ, намери родната си майка след повече

...
Българка, осиновена в САЩ, намери родната си майка след повече
Коментари Харесай

След повече от четвърт век: Саманта от Солт Лейк сити откри родната си майка в България

Българка, осиновена в Съединени американски щати, откри родната си майка след повече от четвърт век. 28-годишното момиче я разкрило посредством детективска организация през ноември предходната година и след месеци на трепетно очакване дойде в България.
След 20-часов полет от Солт Лейк сити Жана или Саманта, както е името й в американския паспорт, към този момент е в добричкото село Спасово, където живее майка й.
“Бях доста разчувствана, когато се срещнах с майка ми. Мислех си, че повече в никакъв случай няма да я видя.
Мечтите ми се сбъднаха! – показа Саманта.

Когато момичето било на 2 години, майка й изгубила дома си. Социалните служащи й оставили другата 3-годишна щерка, а Саманта била настанена в Дома за сираци в Добрич. По-късно детето попаднало в описите за осиновяване. Младата майка не преставала да мисли за нея.
“Все се молех на Господ и това се случи! Много си я обичам! Не съм я забравяла в никакъв случай! Никога, мама! ”, показа разчувстваната Нели, майката на Саманта при тяхната първа среща след толкоз доста години.
В Америка младата жена приключила гимназия и сега работи в компания за онлайн търговия. Сега е решила да оказва помощ на болната си от астма майка с каквото може. Мечтае да я заведе един ден в Щатите.

“Определено желая моята биологична майка да види какво е направила осиновителката ми за мен в Америка. Искам да я заведа там и да я срещна с родителите си ”, показа младата жена.
“Имахме къща в Шабла, само че татко ми я продаде. И по този начин останахме без дом – аз, Жана и сестра й “, описа насълзена Нели. Тя се разболяла и тогава решила да остави 3-годишното момиче на грижите на страната.
Майката споделя по какъв начин чествала всеки рожден ден на момичето и се молела тя да е добре. „ Да не ме назовава „ мама “, единствено да е добре “, спомня си Нели.
Съпругът й Хасан признава, че също доста е привикнал със Саманта и че не знае по какъв начин ще се раздели с нея.

И Саманта не крие вълнението си, още повече че в никакъв случай не е вярвала, че ще открие майка си и ще посети мястото, където е родена. Саманта е сюрпризирана, че в България има загадка на осиновяването и счита, че всяко дете би трябвало да знае кои са хората, които са го родили.
Саманта се надява нейната история да помогне и на доста други деца да открият родителите си.
Инфо: BG-VOICE

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР