Българка е била екстрадирана в САЩ заради съучастие в схемата

...
Българка е била екстрадирана в САЩ заради съучастие в схемата
Коментари Харесай

Екстрадираха в САЩ аверка на Ружа Игнатова

Българка е била екстрадирана в Съединени американски щати поради съучастничество в схемата на криптокралицата Ружа Игнатова OneCoin, оповестиха от американското министерство на правораздаването, представено от Българската телеграфна организация. Тя е била екстрадирана преди два дни и ще се яви пред американски арбитър.
 
Става дума за чиновник в правния отдел на криптокомпанията. Според обвиняването тя е помогнала да се основат фиктивни сдружения за пране на пари и опазване на имуществото на Игнатова. 

Освен това се твърди, че обвинената е помогнала на юриста и съизвършител в схемата OneCoin Марк Скот да изпере 400 млн. $. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго забъркано лице за ареста.

Обвинението е в скрит план за осъществяване на машинация и в скрит план за пране на пари. Всяко от двете обвинявания може да докара до оптималната присъда от 20 години затвор.

Самата Игнатова към момента е в неопределеност. Тя е оповестена за търсене от Интерпол, Европол и ФБР. Преди към месец се появи информация, че е допустимо криптокралицата да е била убита на яхта в Гърция през ноември 2018 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР