България засилва бдителността заради риска от терористи. Това стана ясно

...
България засилва бдителността заради риска от терористи. Това стана ясно
Коментари Харесай

България засилва бдителността заради риска от терористи

България ускорява бдителността поради риска от терористи. Това стана ясно от думите на министъра на защитата Тодор Тагарев.

Той уточни, че тези ограничения са взети поради спора сред „ Хамас ” и Израел.

В изявление за Нова ТВ Тагарев сподели, че все още няма такива индикации в нашата страна. Според него нито НАТО, нито България възнамерява да вземе страна в спора в Близкия изток.

Според военния министър дейностите на Русия са максимален риск за страната ни и Евроатлантическия район.

От Укрйна още веднъж е желана помощ от България.

„ Нашите благоприятни условия от тази позиция са лимитирани. Търсим разновидности. Основно нашата помощ е с муниции – в по-малка степен това, което е налично в складовете на армията. В по-голяма – това, което създава промишлеността ни ”, сподели Тагарев.

По думите му страната ни няма нови системи за противовъздушна защита, които да даде на Украйна. Ако се отдаде опция, бихме помогнали със старите си системи.

До момента от България не е поискана филантропична или друга помощ поради войната в Израел и Газа. Според Тагарев спорът в Украйна носи максимален риск за България.

“Това е ясно посочено в публични документи, в това число в официалното съобщение от срещата на върха на НАТО във Вилнюс ”, сподели Тагарев.

 

За Шенген и България

Убеждаваме нашите съдружници, че сме подготвени да влезем в Шенген през декември. Изпълнили сме всички условия и би трябвало да бъдем позволени. Работим точно с тази цел, разяснява военният министър.

Според него влизането в Шенген не е обвързвано с нивото на напън и по какъв начин се оправяме. При по-голям напън, естествено, оправянето е по мъчно.

“То е обвързвано по принцип с готовността на станата да работи в такива обстановки и ние такава подготвеност имаме. Така че в случай че повлияне, то ще е позитивно, тъй като в действителност сме подготвени да защитим своите граници ”, безапелационен бе той.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР