България все още е в силна позиция във връзка с

...
България все още е в силна позиция във връзка с
Коментари Харесай

Голям капан с Газпром! Посочи го топ адвокат

България към момента е в мощна позиция по отношение на проблема с " Газпром износ ". Това е мнението на адв. Методи Байкушев, разгласен предходната година за един от най-влиятелните арбитражни юристи за Централна и Източна Европа. В предаването „ Твоят ден ” на NOVA NEWS той уточни: " Все още сме в мощна позиция, само че бих предложил на министрите оттук насетне да не приказват, в случай че нямат ясната директива и утвърждение от адвокатския екип, който работи по проблема ".

Според него те би трябвало да вършат всичко възможно да ускоряват позицията ни, а не да слагат страната ни в обстановка, в която по думите му " сама си извива ръцете ". Байкушев призна, че е обезпокоен от изказвания на български министри предходната седмица по отношение на потенциалната възможност " Булгаргаз "  да загуби арбитража.

„ Това е извънредно необичайно като решение по подобен метод обществено да се приказва, че е допустимо да се загуби арбитраж и надали не да се твърди какви са причините на съветската страна. Тъй като във всяко едно правосъдно арбитражно произвеждане има значение освен какви са доказателствата и какво написа в контракта, а също по този начин и изялвенията на страните и по тази причина те по какъв начин схващат и по какъв начин поясняват дговора ”, разясни юристът.

На въпрос какъв брой е огромен рискът хем да не сме получили газа, хем да си го платим, Байкушев отговори: „ Предвид тактиката на държавното управление до встъпването на служебното правителство такъв риск на практика не съществува ".

Според него обаче това вслушване в препоръките на адвокатския екип явно е завършило. " И за мен е необичайно за какво се влиза в този рагзовор по този метод. Очевидно е желанието на служебното държавно управление да възобнови доставките от " Газпром ", само че това не означва, че човек би трябвало да влезе с бялото знаме ”, акцентира Байкушев. 

Според него би било добра тактика държавното управление да изиска поръчителство на предстоящ иск за своите вреди и да изиска това от който и да било съд в Европейски Съюз, където „ Газпром износ ” има вземания от своите клиенти. " Така че да запорираме тези вземания и да се сложим в още по-силна позиция, когато водим договаряния с „ Газпром ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР