България Военни спасиха живота на млад мъж, припаднал на пътя

...
България Военни спасиха живота на млад мъж, припаднал на пътя
Коментари Харесай

Военни спасиха живота на млад мъж, припаднал на пътя

България Военни избавиха живота на млад мъж, примрял на пътя Драматичната обстановка се разигра на подбалканския път София - Бургас 19 май 2020, 20:24  Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство
Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство
 NOVA приканва: Да приветстваме българските учители на 24 май
NOVA приканва: Да приветстваме българските учители на 24 май
 Национален митинг през днешния ден на автобусните превозвачи в туризма
Национален митинг през днешния ден на автобусните превозвачи в туризма
 Румен Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде
Румен Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде
 Д-р Маджаров: Никой няма да бъде заставен, тези пари да ги върне
Д-р Маджаров: Никой няма да бъде заставен, тези пари да ги върне
 Иван Гешев: Божков се пробва да дестабилизира страната
Иван Гешев: Божков се пробва да дестабилизира страната
 Отварят детските градини и ясли след 22 май
Отварят детските градини и ясли след 22 май
 Задържаха мъж с голям брой парцели и коли, само че без приходи
Задържаха мъж с голям брой парцели и коли, само че без приходи

ейнджъри от Карлово станаха спасители на пътя. Трима военни от Стрямската бригада се оказаха на точното място в точното време, с цел да окажат помощ на потърпевш човек. Драматичната обстановка се разигра на подбалканския път София - Бургас, съобщи NOVA.

Ефрейтор Марин Кънев охранявал стрелковия полигон край Анево, когато внезапно забелязал спрял екскаватор на пътя, а до него - паднал човек. Без да се замисля, незабавно се притекъл да помощ.

„ В същия миг потеглих да тичам към него. Спря цивилна кола с мъж и жена. Слязоха, само че очевидно бяха обезпокоени. Започнаха да викат, че на индивида нещо му е станало. Първото, което ги попитах, е дали го е блъснала, тъй като това си помислих. Те ми споделиха, че си е глътнал езика “, споделя той.

Ту Йоуйоу - дамата, която избави милиони животи

Марин се връща към полигона, с цел да вземе бутилка с вода и вика за помощ двама свои сътрудници.

„ Отворихме му устата. Изкарахме му езика. Изхърка и просто стартира да диша по-спокойно. Не се усещам воин, веселя се, че спасих един човешки живот “, сподели ефрейтор Чавдар Караджов, който е военнослужещ в 61-ва бригада – Карлово.

„ Имаше риск за живота на индивида. Той беше посинял. Доста време беше на платното, към 2-3 минути несъмнено “, разяснява ефрейтор Борислав Лилов - военнослужещ в 61-ва бригада - Карлово.

Лекарят, който откри, че миенето на ръце избавя животи

През това време на мястото се отзовала и военната кола за спешна помощ на полигона, подготвена да помогне до идването на Спешна помощ. Мъжът е откаран в болница. След като идва в схващане, военнослужещите схващат, че мъжът, на който са помогнали, е на 25-години от Бургас и работи в кравеферма в региона. Спукал гума на пътя и до момента в който се опитвал да я смени, му прилошало.

Той е благодарил на притеклите се на помощ, а по-късно е пристигнало и благодарствено писмо в бригадата от неговия началник.

Заради доблестната им постъпка, тримата ефрейтори ще бъдат наградени.

„ Доброто е част от всекидневието на българския военнослужещ и неговите качества като състрадание и неустрашимост не са просто постулати, а са обстоятелства “, сподели полк. Иван Иванов - шеф на щаба на 61-ва бригада – Карлово.

"Le Temps ": Български военачалник е воин от войната против COVID-19

Това не е първият случай, в който военнослужещи от карловската бригада избавят човешки живот. Миналата година редови войник Никола Върбанов избави от удавяне 11-годишно момиче, което се подхлъзва и пада от 10 метра височина във водопада Сучурум.

„ Той даде втори късмет за живот на нашето дете. Популяризира човешките добродетели и полезности. Той е нашият воин, героят на Карлово “, сподели майката на детето – Мая Панайотова.

„ Ако да направиш нещо положително, чисто от човещината, която всеки един би трябвало да има в нас, е мъжество, тогава може би да, само че не се усещам по този метод. За мен това е нещо изцяло обикновено “, уточни редови войник Никола Върбанов.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: военни избавяне млад мъж примрял .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Без карантина след отмора в Гърция и Сърбия  1 Какво значат Е-тата в етикетите на продуктите  1 Лекари няма да връщат пари на страната  1 Отпада и карантината за интернационалните водачи --> Пaрите ни  Без карантина след отмора в Гърция и Сърбия Без карантина след отмора в Гърция и Сърбия  Какво значат Е-тата в етикетите на продуктите Какво значат Е-тата в етикетите на продуктите  Лекари няма да връщат пари на страната Лекари няма да връщат пари на страната  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> Пулмолог за ковид: Епидемията в България затихва <br>
Пулмолог за ковид: Епидемията в България затихва
 <br> От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия <br>
От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия
 " Източноевропейците търпят доста, само че това към този момент е скотщина "  Родители откриха отвлеченото си дете 32 година по-късно Родители откриха отвлеченото си дете 32 година по-късно Последни  Военни избавиха живота на млад мъж, примрял на пътя Военни избавиха живота на млад мъж, примрял на пътя  Атлетиката загуби проф. Константин Жалов Атлетиката загуби проф. Константин Жалов  Родители откриха отвлеченото си дете 32 година по-късно Родители откриха отвлеченото си дете 32 година по-късно  Защо превозвачите стачкуват и какви са техните претенции? Защо превозвачите стачкуват и какви са техните...  Ще можем ли да почиваме в Гърция? Ще можем ли да почиваме в Гърция?  Слънцето навлезе в своя най-малко, може да е рисково за астронавтите Слънцето навлезе в своя най-малко, може да е рисково за...  Брекзит: завършек на специфичния статут на жителите на Европейски Съюз Брекзит: завършек на специфичния статут на жителите на Европейски Съюз  Снимката е илюстративна " Източноевропейците търпят доста, само че това към този момент е...  Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство  Ford Mustang Mach-E Електрическият Mustang Mach-E изненада и основателите си  Иззеха близо 500 хиляди контрабандни маски, шлемове и ръкавици Иззеха близо 500 хиляди контрабандни маски, шлемове и...  Скок на ковид в Чехия, над 100 новозаразени Скок на ковид в Чехия, над 100 новозаразени  Борисов за Радев: Не имам вяра един обединител на нацията да произнесе такива думи Борисов за Радев: Не имам вяра един обединител на нацията...  Пеевски подари 500 000 лева на Пеевски подари 500 000 лева на " Левски "  <p>От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия</p> От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и...  NOVA приканва: Да приветстваме българските учители на 24 май NOVA приканва: Да приветстваме българските учители на 24...  Откриха мъртви артист от Откриха мъртви артист от " Здрач " и приятелката му  Джъстин Бийбър и мнението му за секса преди брака Джъстин Бийбър и мнението му за секса преди брака  Пазителят на свещения лед с лечебни свойства Пазителят на свещения лед с лечебни свойства  Китай строи голяма военна база в Джибути Китай строи голяма военна база в Джибути Всичко от през днешния ден Виц на деня Американец посещава Норвегия, с цел да прекара там лятото в планините. Стопанинът на фермата, в която е отседнал, му споделя: - Цветовете на норвежкия народен флаг… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  СЗО: Втора по-смъртоносна вълна от COVID-19 ще удари Европа  Проф. Близнашки: Румен Радев се трансформира в проблем за страната  " Дано времето да е изсъхнало и горещо, с цел да не му е удобно на вируса "  Пред банкрут ли е Турция? Пред банкрут ли е Турция?   Европейската комисия предизвести България за вносните храни Европейската комисия предизвести България за вносните храни Водещи вести  Борисов за Радев: Не имам вяра един обединител на нацията да произнесе такива думи Борисов за Радев: Не имам вяра един обединител на нацията да произнесе такива думи  Пеевски подари 500 000 лева на Пеевски подари 500 000 лева на " Левски "  Нетинфо започва платформата Ох, на мама! за бъдещи и сегашни родители Нетинфо започва платформата Ох, на мама! за бъдещи и сегашни родители  Атлетиката загуби проф. Константин Жалов Атлетиката загуби проф. Константин Жалов  Ще можем ли да почиваме в Гърция? Ще можем ли да почиваме в Гърция?  Брекзит: завършек на специфичния статут на жителите на Европейски Съюз Брекзит: завършек на специфичния статут на жителите на Европейски Съюз  Слънцето навлезе в своя най-малко, може да е рисково за астронавтите Слънцето навлезе в своя най-малко, може да е рисково за астронавтите  Ford Mustang Mach-E Електрическият Mustang Mach-E изненада и основателите си
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР