България влиза в нов експеримент на ФИФА. Той бе официално

...
България влиза в нов експеримент на ФИФА. Той бе официално
Коментари Харесай

България влиза в експеримент на ФИФА за отборите джуджета

България влиза в нов опит на ФИФА. Той бе публично разгласен като конструкция късно вечерта в понеделник от международната централа. Това е серия контроли сред националните футболни гарнитури. Той ще носи името – FIFA Series. Стартът на пилотния план е през март с 20 тима, а нашите национали ще са в нещо като колективен формат, паралелно с отборите на Азербайджан (домакин), Монголия и Танзания.

Идеята на опита е да се провеждат мачове на тимове, които по-трудно намират съществени противници. Най-вече в за датите, освободени за „ прозорец “ на националните тимове. За страдание, явно измежду тях е и България, а компанията освен в нашата „ група “ ни демонстрира, че това не е кой знае какъв мотив за горделивост.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gianni Infantino – FIFA President (@gianni_infantino)

Целта е тези отбори да не пътуват на огромни дистанции, с цел да играят по два или три мача в тези паузи за националните отбори, а да са на едно и също място в нещо като минитурнирен формат. Няма точки, класиране или финансови тласъци, само че се прави за облекчение на тимовете. ФИФА покрива пътните разноски на съставите, което прави плана да наподобява напълно като „ помощ “ за минимум състоятелните и способни да си провеждат влиятелни дуели народи.

От 18 до 26 март четирите местоположения са – Азербайджан. Тук ще се съберат Азербайджан, Монголия, Танзания и България. Като нашите ще срещнат домакините (25 март) и танзанийския отбор (22 март). Алжир. Алжир, Боливия, Андора, Южна Африка Шри Ланка. Шри Ланка, Папуа Нова Гвинея, Бутан, Централноафриканска република Саудитска Арабия. Тук ще има две групи, в които влизат Кабо Верде, Екваториална Гвинея, Гвиана, Камбоджа (група А). Гвинея, Вануату, Бермуда, Бруней (група В). По този метод ФИФА дава опция за мачове с тимове от други континенти и конфедерации, и улеснява логистиката на страни, които очевидно имат проблем с нея.

FIFA Series въобще не ни слага в светлината на сериозна футболна нация. Особено гледайки компанията, в която влиза българският народен тим.

Източник: corner.dir.bg

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР