България Вицепремиерът: Българските граждани не спазват дисциплината В началото сме

...
България Вицепремиерът: Българските граждани не спазват дисциплината В началото сме
Коментари Харесай

Вицепремиерът: Българските граждани не спазват дисциплината

България Вицепремиерът: Българските жители не съблюдават дисциплината В началото сме на епидемиологичния напредък на ковид, сподели доцент Ангел Кунчев  Николай Киров 13 март 2020, 12:22  Вицепремиерът: Българските жители не съблюдават дисциплината Източник: БГНЕС
началото сме на епидемиологичния напредък на ковид. Това сподели доцент Ангел Кунчев на ексклузивен брифинг в Народното събрание. По думите му пикът ще зависи от ограниченията.

Вицепремиерът Томислав Дончев уточни, че задачата на режима на изключително състояние е да могат бързо да бъдат взети ограничения за противопоставяне на болестта.

„ Тук главната тематика е какви спомагателни пълномощия и какви санкционни режими са нужни във връзка с карантината”, сподели Дончев.

Извънредно състояние в България за един месец

„ Безспорен факт е, че болшинство от българските жители не съблюдават дисциплината, която чакахме от тях”, добави той.

„ Когато приказваме за санкционни режими, те включват промени в Наказателния кодекс, в това число отнемане от независимост и отсрочване на обществените плащания”, акцентира вицепремиерът.

Министерството на вътрешните работи ще следи за напускащите страната към рискови страни. Здравното министерство ще следи за влизащите. Извънредното състояние ще даде опция хората, неспазващи карантината, да бъдат наложително арестувани. Предвиждат се и санкции до 5000 лева

„ Ние нуждая се да ограничим пътуванията на български жители до страните, в които има разпространяването на болестта, както идващите от такива държави” сподели Дончев.

Три деца са инфектирани с COVID-19 у нас, учениците може да не вървят на учебно заведение

„ Хора с незадоволителна експозиция на вируса не могат да дадат достоверни резултати за съществуването на вируса”, съобщи ръководителят на Националния действен спешен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Той прикани всички контактни лица, даже тези без признаци, да съблюдават карантината.

„ Тъй като децата доста леко прекарват болестта, на тях им тече носа. На кое дете не му тече носа напролет? Така протича вирусът при децата. Когато няма клинична картина опцията с генетичен способ да се потвърди ковид е минимална, а с проби е никаква”, разясни проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

„ Вече не се явяват единични случаи, а стартира всеобщо появяване на коронавирус” регистрира Мутафчийски.

Той съобщи, че към този момент няма нови случаи. Заразените са 23, един е умрял. Положителните проби на 16 от болните от ковид са регистрирани през вчерашния ден.

Мутафчийски разяснява, че единствено 11 от тези случаи са свързани с болните, настанени в „ Пирогов”.

Адвокат Марковски за ковид и изключителното състояние

Началникът на спешния щаб регистрира, че внезапното нарастване на броя на инфектираните през вчерашния ден е поради празненство на 24 души в едно село, които са били с ясно схващане, че единият е пътувал в чужбина и е трябвало да бъде под карантина.

Относно снабдяването със защитни дрехи, Мутафчийски сподели, че самият той е останал изумен, че толкоз бързо са се намерили решения и капацитет в българската промишленост.

„ Единствената мяра, която предлага и СЗО, като несъмнено тествана, е общественото разграничаване, това значи ограничение на правата. Нашите съграждани мъчно одобряват някой да ги лимитира, по тази причина са нужни ясно написани правила. В тази обстановка надали половинчати ограничения могат да дадат резултат, нуждаем се от по-широки пълномощия за държавното управление или профилиран орган. Ситуацията се трансформира всеки час. Това ни очаква”, безапелационен е ген. Мутафчийски.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Николай Киров Източник: вирус .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 5000 лева санкция при бягство от карантина  1 Вкарват биохрани и мед в закуските в учебните заведения  1 Внимание: Менте промоция на маратонки мами консуматори  1 Какви са ресурсите на здравната ни система --> Пaрите ни  5000 лева санкция при бягство от карантина 5000 лева санкция при бягство от карантина  Вкарват биохрани и мед в закуските в учебните заведения Вкарват биохрани и мед в закуските в учебните заведения  Внимание: Менте промоция на маратонки мами консуматори Внимание: Менте промоция на маратонки мами консуматори  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  23 са към този момент случаите на ковид в България 23 са към този момент случаите на ковид в България  <br> COVID-19: Редица страни в Европа затварят учебни заведения <br>
COVID-19: Редица страни в Европа затварят учебни заведения
 <br> <strong> </strong> изненада със фотография по бански в Инстаграм <br>
изненада със фотография по бански в Инстаграм
 <br> Осъдиха Уайнстийн на <strong> 23 година затвор </strong>, звезди реагират <br>
Осъдиха Уайнстийн на 23 година затвор , звезди реагират
Последни  Йорданка Фандъкова В София няма да се учи още седмица, затварят пазари  Вицепремиерът: Българските жители не съблюдават дисциплината Вицепремиерът: Българските жители не съблюдават...  Коварното - епидемията се популяризира от здравите Коварното - епидемията се популяризира от здравите  <p>Извънредно състояние в България за един месец</p> Извънредно състояние в България за един месец  Коронавирусът може да Коронавирусът може да " разболее " и Интернет  <p><strong>Брижит и Летисия</strong>:&nbsp;две елегантни дами в Париж</p> Брижит и Летисия: две елегантни дами в Париж  Адвокат Марковски за ковид и изключителното състояние Адвокат Марковски за ковид и изключителното...  <p>Renault и Dacia с нова LPG версия в гамите си</p> Renault и Dacia с нова LPG версия в гамите си  Венцислав Мутафчийски Три деца са инфектирани с COVID-19 у нас, учениците...  Лагерът на остров Лесбос - Мория Европейски Съюз дава по 2000 евро на мигрант в Гърция, в случай че се върне...  <p>Канадският министър председател е под карантина, над 1000 жертви в Италия</p> Канадският министър председател е под карантина, над 1000 жертви в...  <p>Топло и в петък, <strong>рязка смяна на времето</strong> през уикенда</p> Топло и в петък, внезапна смяна на времето през уикенда  Дженифър Лопес Престъпничките, които накараха Джей Ло да танцува на...  <p><strong>10 </strong>цитата от <strong>Иво Андрич</strong>, които ще ви оставят <strong>без думи</strong></p> 10 цитата от Иво Андрич, които ще ви оставят без думи  <p>Пролетно разчистване на дома: <strong>5 неща,</strong> за които забравяме</p> Пролетно разчистване на дома: 5 неща, за които забравяме  Windows 10 Microsoft пусна незабавен ъпдейт за Windows 10  <p>МС предлага оповестяване на изключително състояние по отношение на коронавируса</p> Министерски съвет предлага оповестяване на изключително състояние във...  COVID-19 oтложи договарянията сред Европейски Съюз и Англия COVID-19 oтложи договарянията сред Европейски Съюз и Англия  Путин и Ердоган удовлетворени, напрежението в Идлиб понижава Путин и Ердоган удовлетворени, напрежението в Идлиб понижава  Президентът Радев назначи Димитър Икономов за собствен секретар по външна политика Президентът Радев назначи Димитър Икономов за собствен... Всичко от през днешния ден Виц на деня Минавам около един селски двор, а вътре трима със скафандри. - Коронавирус,а? - провиквам се шеговито - Тъпак, не виждаш ли кошерите...!? Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Китай: Епидемията от ковид е овладяна Китай: Епидемията от ковид е овладяна  Български доктор сподели истината за ковид Български доктор сподели истината за ковид  Българи с пробив в разработка против ковид  Финалистите от Hell’s Kitchen 2 искрено за напрежението и компликациите в кухнята  86 година от рождението на индивида, покорил Космоса  Осми март е! Честит празник, скъпи дами Водещи вести  Коварното - епидемията се популяризира от здравите Коварното - епидемията се популяризира от здравите  Адвокат Марковски за ковид и изключителното състояние Адвокат Марковски за ковид и изключителното състояние  Йорданка Фандъкова В София няма да се учи още седмица, затварят пазари  <p><strong>Брижит и Летисия</strong>:&nbsp;две елегантни дами в Париж</p> Брижит Макрон и кралица Летисия: две елегантни дами в Париж  <p>Пролетно разчистване на дома: <strong>5 неща,</strong> за които забравяме</p> Пролетно разчистване на дома: 5 неща, за които забравяме  Дженифър Лопес Престъпничките, които накараха Джей Ло да танцува на стълб  <p><strong>10 </strong>цитата от <strong>Иво Андрич</strong>, които ще ви оставят <strong>без думи</strong></p> 10 цитата от Иво Андрич, които ще ви оставят без думи  Коронавирусът може да Коронавирусът може да " разболее " и Интернет  <p>Канадският министър председател е под карантина, над 1000 жертви в Италия</p> Канадският министър председател е под карантина, над 1000 жертви в Италия
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР