България винаги е била надежден партньор на Европол. През последните

...
България винаги е била надежден партньор на Европол. През последните
Коментари Харесай

Катрин де Бол: Има трикратно увеличение на обема на информация между българските служби и Европол

България постоянно е била благонадежден сътрудник на Европол. През последните 5 година следим трикратно нарастване на размера на информация сред българските служби и Европол. Това съобщи изпълнителният шеф на Европол Катрин де Бол, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нашето съдействие докара до доста триумфи в битката с каналджийството, контрабандата и производството на противозаконни цигари, трафика на хора, подправянето на валута. През 2021 година беше усъвършенствано съдействието посредством даване и на аналитична поддръжка от страна на Европол, вследствие на което българските управляващи организираха извънредно сполучливи интервенции против проведени незаконни групи, забъркани изключително в производство на подправена валута, евро, сподели още Катрин де Бол. “Ситуацията в Европейски Съюз се промени трагично и имаме потребност от това да работим дружно, с цел да може да се подсигурява сигурността на жителите, както в бита, по този начин и всекидневието “, акцентира тя.

Директорът на Европол означи, че нещастието в Бургас демонстрира по какъв начин незаконните мрежи бързо се приспособяват към новите условия. “Целта на моето посещаване е да обсъдим по какъв начин да подобрим битката с престъпността. Бих желала да посоча, че Европол работи интензивно в битката с каналджийството и трафика на мигранти ”, сподели тя. Катрин де Бол изясни, че след случая в Бургас, Европол е оказал подпомагане за разрешаване на закононарушението. “Европол оказа подпомагане като обезпечи незабавна инспекция в базите си данни, с цел да се разбере дали нарушителите са част от незаконна мрежа и кои са те ”, акцентира тя. Катрин описа за една тревожна наклонност, а точно това, че България е измежду главните страни на пренос на мигранти от Западно-балканския маршрут, който минава през Турция. “България е предпочитан сътрудник за нас при проучване на закононарушения по Западно-балканския маршрут. България дава информация на Европол “, акцентира тя.

Катрин де Бол е безапелационна, че България играе доста значима роля в битката с каналджийството и по тази причина Европол ще продължи да оказва помощ.

“Акцент в диалозите беше каналджийството и трафикът на хора. Тече интензивна полицейска интервенция против всички лица, за които имаме информация, че са забъркани в противозаконна каналджийски активност ”, заяви от своя страна служебният министър Иван Демерджиев.

Той е безапелационен, че партньорството и съдействието от Европол е доста значимо за България. Той добави, че сега насищат границите с спомагателни хора и техника. “Използваме дронове ”, сподели още Демерджиев.

Той съобщи, че са подхванали дейности за идентифициране на чиновници, които вземат участие в тази активност - каналджйиство, с цел да може да се ограничи тяхното присъединяване и да бъдат изправени пред съответната прокуратура.

“Катрин Де Бол предложи скъпи ограничения, като да вземем за пример създаване на взаимни оперативни екипи за работа на границата ”, разгласи Демерджиев.

Той добави, че тези ограничения ще бъдат разисквани и на следващия ден на професионално равнище. “Вярвам, че ще имат позитивен резултат и ще ни оказват помощ за справяне с мигрантите ”, сподели Демерджиев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР