България вече се лиши от едно голямо първенство заради липса

...
България вече се лиши от едно голямо първенство заради липса
Коментари Харесай

Липса на втори канал ни отне шампионат

България към този момент се лиши от едно огромно състезание поради липса на втори гребен канал в Пловдив.
„ Международната федерация по гребане искаше да ни повери мондиала за юноши и девойки, както и за мъже и дами в неолимпийските дисциплини през 2020-а, когато са игрите в Токио, само че ние към този момент не отговаряме на условията “, съобщи Иван Попов, началник на организационния комитет на международното за всички възрасти в този спорт през септември.

Причината са множеството тъжби против общината за градеж на нов канал от еколози и природозащитници, които са отхвърлени от Темида. А към този момент четвърти месец се чака и решението на последната инстанция Върховния административен съд.
От 26 до 29 гребният канал ще бъде хазаин и на последното огромно състезание по кану-каяк – мондиала до 23 година
„ Имаше даже риск да ни го лишават, само че постигнахме компромис с Международната федерация да сме домакини – сподели Евелина Петрова, изпълнителен шеф на родната централа. – А каналът в Пловдив в действителност е неповторим. Там ветровете или са попътни или насрещни, само че в никакъв случай странични, които да пречат на състезателите. “

Освен всичко каналът в Пловдив се слави и като най-бързата писта в света. Президентът на МОК – германецът Томас Бах също е за концепцията градът да продължи да бъде хазаин на огромни конгреси и като доказателство през септември ще бъде посетител на шампионата на гребците.
А другояче в кану-каяка над 1200 състезатели от 69 страни ще си оспорват медалите. България залага на 21 лодки в 24 дисциплини.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР