България вече не граничи с Турция, а с Близкия изток.

...
България вече не граничи с Турция, а с Близкия изток.
Коментари Харесай

Бившия консул на България в Одрин: България вече граничи с Близкия изток

България към този момент не граничи с Турция, а с Близкия изток. Това сподели за Радио „ Фокус “ някогашният общоприет консул на България в Одрин Георги Димов. Той добави, че поради бежанците стартира да се трансформира генетичния код на Турция, което е доста рисково, тъй като манталитетът и полезностите са разнообразни, а това би трябвало да ни тревожи като страна.
Ситуацията в региона е напрегната освен поради Сирия, само че и поради несъгласието, заформящо се в Източното Средиземноморие, в частност остров Кипър, неговия континентален началник и Изключителната икономическа зона.
„ Двата фронта са следните: Република Кипър и Гърция, които са наши съдружници, другари и сътрудници в Европейски Съюз, като на тяхна страна са привлечени Египет, Израел, Ливан, а в последно време и Армения, до момента в който насреща на уравнението стои Турция, която се пробва да вземе на своя страна Москва. Струва ми се, че няма да се получи, тъй като позициите на Анкара са слаби по два пункта от международноправна позиция. Първо – това са дефинициите на интернационалното морско право, а второто е противозаконната окупация на Кипър, където от 1974 година турските войски са ситуирани на една трета част от острова и нямат никакво желание да го изоставен “, изясни той.
Георги Димов добави, че обстановката става още по-взривоопасна, откакто Турция е изпратила четвърти сондажен транспортен съд, който да търси петрол и газ, които, по думите му, исторически са носили войни, опустошения и кръв.
Това се задава и тук и няма по какъв начин да не ни тормози като страна и народ, заключи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР