България ВАП сезира КЗК за разликата между световната цена на

...
България ВАП сезира КЗК за разликата между световната цена на
Коментари Харесай

ВАП сезира КЗК за разликата между световната цена на петрола и на бензина у нас

България ВАП сезира Комисия за защита на конкуренцията за разликата сред международната цена на петрола и на бензина у нас Преписката във ВАП е формирана по отношение на установеното доста понижение на цената на суровия нефт в международен мащаб /с 47,4%/ и спадането на цените на течните горива в страната с едвам към 11% 30 март 2020, 13:47  ВАП сезира Комисия за защита на конкуренцията за разликата сред международната цена на петрола и на бензина у нас Източник: Thinkstock/Guliver
ърховната административна прокуратура (ВАП) сезира Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която да реши дали да образува произвеждане с предмет – по какъв начин се образуват цените на течните горива при продажбата им на бензиностанциите на територията на страната, оповестиха от Прокуратурата.

Преписката във ВАП е формирана по отношение на установеното доста понижение на цената на суровия нефт в международен мащаб /с 47,4%/ съгласно данните на Агенция „ Митници “ и спадането на цените на течните горива в страната с едвам към 11%.

Цената на нефта от марка WTI падна под $20

На ВАП е известно, че точната големина на цената, за която се продават/закупуват въпросните горива, не предстои на административно контролиране. Независимо от това, същината на данните е такава, че би трябвало да се изключат всевъзможни подозрения по отношение на съществуване на така наречен „ съгласувани практики “ на лицата, които преди всичко оферират на пазара такива артикули /от рода на огромни вериги бензиностанции с обекти в цялата страна и др./ в несъгласие с условията на конкуренцията и на свободната самодейност в стопанската активност, показват от Прокуратурата.

В известието се напомня, че в Европейски Съюз са неразрешени като несъвместими с вътрешния пазар всички съглашения сред предприятия, решения на сдружения на предприятия и съгласувани практики, които биха могли да обиден търговията сред държавите-членки и които имат за своя цел или резултат предотвратяването, ограничението или нарушаването на конкуренцията в границите на вътрешния пазар, и в частност такива, които директно или индиректно дефинират покупни или продажни цени или други условия на търговията.

Наистина ли коронавирусът срина цените на петрола

Идентична е регламентацията в националното право - чл.15, ал.1, т.1 Закона за отбрана а конкуренцията, като избрани правила се съдържат и в други разпореждания - да речем, чл.21, т.1 от закона.

Правомощията за надзор, налагане на наказания и постановяване на преустановяване на нарушавания са предоставени на Комисия за защита на конкуренцията. За взетите решения и подхванатите ограничения, ВАП изисква от Комисия за защита на конкуренцията своевременна информация.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Предприятия у нас възвръщат работа  1 Работодателят купува пособията за битка с Коронавирус - 19  1 Над 700 българи желаят да се приберат у нас от чужбина  1 Предлагат да излизаме от у дома единствено с SMS --> Пaрите ни  Предприятия у нас възвръщат работа Предприятия у нас възвръщат работа  Работодателят купува пособията за битка с Коронавирус - 19 Работодателят купува пособията за битка с Коронавирус - 19  Над 700 българи желаят да се приберат у нас от чужбина Над 700 българи желаят да се приберат у нас от чужбина  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Глад в Сицилия, въоръжена полиция пази супермаркетите от грабежи - Теми в развиване | Vesti.bg Глад в Сицилия, въоръжена полиция пази супермаркетите от грабежи - Теми в развиване | Vesti.bg  Германски министър се самоуби поради COVID-19 Германски министър се самоуби поради COVID-19  Полиция не разрешава разходките по бул. Полиция не разрешава разходките по бул. " Витоша " (снимки)  <br> Можем ли да заболеем <strong> наново </strong> от <strong> COVID-19 </strong> <br>
Можем ли да заболеем наново от COVID-19
Последни  Сингапур Кой се оправи с COVID-19 без да затваря бизнеси и...  ВАП сезира Комисия за защита на конкуренцията за разликата сред международната цена на петрола и на бензина у нас ВАП сезира Комисия за защита на конкуренцията за разликата сред международната цена на...  Снимката е илюстративна Уроци за изолацията от едно италианско семейство  <p>Какви са вредите за българския туризъм от COVID-19</p> Какви са вредите за българския туризъм от COVID-19  <p><strong>Теодор Ганев</strong> от Hell&rsquo;s Kitchen: Неповторимо пътешествие</p> Теодор Ганев от Hell’s Kitchen: Неповторимо...  Пет от най-популярните покупки в Русия с идването на Ковид-19 Пет от най-популярните покупки в Русия с идването на...  Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов Иванов: Не виждам проблем безотговорните да се изплашен...  <p>&bdquo;Това е от тези <strong>преживявания</strong>, които би трябвало да се случат на <strong>всеки</strong>&quot;</p> „ Това е от тези прекарвания, които би трябвало да се...  Уран Уран губи атмосферата си поради магнитното си поле  Пласидо Доминго е признат в болница поради Ковид-19 Пласидо Доминго е признат в болница поради Ковид-19  Доротея и Димитър отпаднаха от „ Един за различен “ Доротея и Димитър отпаднаха от „ Един за различен “  В Синодалната палата се организира среща сред вицепремиера Томислав Дончев, ген. Венцислав Мутафчийски и Св. Синод на БПЦ-БП. Службите за Цветница и Великден ще бъдат пред храмовете  <p>Борисов:&nbsp;Благодаря на Ердоган, че успяхме да пуснем тировете да вървят&nbsp;</p> Борисов: Благодаря на Ердоган, че успяхме да...  <p>За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид</p> За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид  Гуверньорът на Българска народна банка Димитър Радев Какво ще се случи с банковите заеми на хората  <p><strong>Хари и Меган</strong> оповестиха: нямат потребност от помощ от държавното управление на <strong>САЩ</strong></p> Хари и Меган оповестиха: нямат потребност от помощ от...  Цената на нефта от марка WTI падна под $20 Цената на нефта от марка WTI падна под $20  <p>На фона на пандемията, противозаконната търговия с кръв процъфтява</p> На фона на пандемията, противозаконната търговия с кръв...  <p>Министър Емил Димитров се яви в прокуратурата&nbsp;</p> Министър Емил Димитров се яви в прокуратурата  354 са инфектираните с COVID-19 в България 354 са инфектираните с COVID-19 в България Всичко от през днешния ден Виц на деня Бай Ставри на вечеря пил две ракии допълнително. Посреднощ се разсънва и усеща, че не е доста " тъкмо ". Звъни на джипито по неотложност. Прегледал го… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Баба Тонка - майката на бунтовниците, която живее в името на свободата  Нютон прави велико изобретение по време на обществена изолираност  Принц Чарлз с позитивна проба за COVID-19  Изследване: Голяма част от българите считат, че няма да се заразят с ковид  Млада българка впечатлява с новаторски план в Лондон  Михаил Йорданов: Ще се веселя, в случай че Гери грабне огромната премия Водещи вести  В Синодалната палата се организира среща сред вицепремиера Томислав Дончев, ген. Венцислав Мутафчийски и Св. Синод на БПЦ-БП. Службите за Цветница и Великден ще бъдат пред храмовете  Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов Ивайло Иванов: Не виждам проблем безотговорните да се изплашен малко  <p>Какви са вредите за българския туризъм от COVID-19</p> Какви са вредите за българския туризъм от COVID-19  <p>Борисов:&nbsp;Благодаря на Ердоган, че успяхме да пуснем тировете да вървят&nbsp;</p> Премиерът се срещна с представител на Турция поради тировете  <p>За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид</p> За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид  Пет от най-популярните покупки в Русия с идването на Ковид-19 Пет от най-популярните покупки в Русия с идването на Ковид-19  Снимката е илюстративна Уроци за изолацията от едно италианско семейство  Пласидо Доминго е признат в болница поради Ковид-19 Пласидо Доминго е признат в болница поради Ковид-19  <p><strong>Теодор Ганев</strong> от Hell&rsquo;s Kitchen: Неповторимо пътешествие</p> Теодор Ганев от Hell’s Kitchen: Всеки готвач би трябвало да предизвика самичък себе си  Сингапур Кой се оправи с COVID-19 без да затваря бизнеси и учебни заведения  Доналд Тръмп Тръмп: Пикът на смъртността в Съединени американски щати ще настъпи след 2 седмици  <p>&bdquo;Това е от тези <strong>преживявания</strong>, които би трябвало да се случат на <strong>всеки</strong>&quot;</p> „ Това е от тези прекарвания, които би трябвало да се случат на всеки "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР