България цени двустранното военно сътрудничество и възможностите за развитие на

...
България цени двустранното военно сътрудничество и възможностите за развитие на
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: България цени възможностите за развитие на диалога и ползотворните военни контакти със Сърбия

„ България цени двустранното военно съдействие и опциите за развиване на разговора и ползотворните военни контакти. Планът за двустранно военно съдействие за 2023 година сред министерствата на защитата на Република България и Република Сърбия е добра основа за взаимноизгодно съдействие, поддържане на разговор и градивни връзки “. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов при срещите си с началника на Генералния щаб на Армията на Република Сърбия военачалник Милан Мойсилович и в Министерството на защитата на западната ни съседка. Адмирал Ефтимов беше на двудневно публично посещаване в Република Сърбия по покана на своя сътрудник военачалник Мойсилович.

„ Традиционно високото равнище на развиване на двустранните връзки във военната област ще продължи да способства за по-нататъшното подсилване на общата сигурност “, означи той. Началникът на защитата акцентира уговорката на България към сигурността и стабилността на Западните Балкани. „ Оставаме ангажирани и интензивно участваме в интервенцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) и във военната интервенция на Европейския съюз Алтеа в Босна и Херцеговина. “

Адмирал Ефтимов подчертава и върху взаимоотношението сред военновъздушните сили на двете страни, част от което са взаимните стрелби на полигон „ Шабла “, като образец за развиване на взаимната активност сред въоръжените ни сили. Той уточни, че се разискват благоприятни условия за разширение на провежданите взаимни учения и тренировки на Българската войска с армията на Сърбия както на двустранна основа, по този начин и в границите на провежданите многонационални учения.

В рамките на визитата си в Република Сърбия началникът на защитата посети Военната академия и Военномедицинската академия в Белград и благодари за опцията да се запознае с развиването на военно-образователната и военно-медицинската система на западната ни съседка.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР