България трябва да продължи да работи за прилагането на поетите

...
България трябва да продължи да работи за прилагането на поетите
Коментари Харесай

ЕБВР напомни: Мониторингът отпада, но има поети ангажименти за изпълнение

България би трябвало да продължи да работи за използването на поетите от нея задължения по Механизма за съдействие и инспекция. Това е една от трите съществени рекомендации за страната от Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). Те са отправени в годишния ѝ отчет за страните, в които прави активност.

В текста се припомня, че оценката на Европейската комисия, че така наречен мониторинг може да бъде преустановен, се основава на осъществяване на обещанията, поети все още на влизане в Европейски Съюз, т.е. преди 12 години.

Друг от целите за 2020 година съгласно Европейска банка за възстановяване и развитие би трябвало да е " усилване на подготовката на България за участие в така наречен чакалня на еврото и банковия съюз на Европейски Съюз ", което държавното управление желае да стане по едно и също време. За да няма подозрение защо става дума, се добавя: " Докато България стабилно дава отговор на макроикономическите условия да стане част от ERM II, управляващите би трябвало да останат ангажирани с основни структурни промени, с цел да реализиран тази цел. "

Третата рекомендация за фокусиране на ръководещите следващата година е " използване на промени за възстановяване на бизнес климата ", тъй като " бюрократичните процедури са спънка за правенето на бизнес, а достъпът до квалифицирани чиновници става все по-голямо предизвикателство ". Вниманието би трябвало да се насочи към реформиране на бизнес средата, задържането на качествените служащи и възстановяване уменията на съществуващата работна ръка.

Българската стопанска система остава постоянна през годината след напредък от 3.1% през 2018 година, а прогнозата за 2019 година е, че тя ще приключи с растеж от 3.7% от Брутният вътрешен продукт - колкото бе междинният ритъм на напредък през 2015-2017 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР