България трябва да набележи мерки за развитие на конкурентни пазари

...
България трябва да набележи мерки за развитие на конкурентни пазари
Коментари Харесай

ЕК: България да набележи мерки за развитие на конкурентни пазари на енергия на едро и дребно


България би трябвало да набележи ограничения за развиване на конкурентни пазари на електрическа енергия и газ на едро и дребно. Това се съдържа в огласените през днешния ден рекомендации на Еврокомисията към страните членки на Европейски Съюз, съобщи БНР. За тази цел е належащо поощряване на конкуренцията в страната, в това число посредством прекосяване към напълно пазарни цени и унищожаване на трудностите пред трансграничната търговия, предлага Брюксел.

Препоръките са направени след оценка на показания от всяка страна план на интегриран проект в региона на енергетиката и климата.

Според оценката на Европейска комисия страната ни би трябвало да реализира дял на възобновимата сила от минимум 27 на 100 до 2030-та година, както и да осъществя ограничения за спомагателни икономии на сила.

България да сътвори надеждна тактика за нашарване на доставките на газ, гласи отчетът на Европейска комисия. В тази връзка страната ни би трябвало да планува и нужните инфраструктурни планове.

Брюксел предлага също по този начин София да показа подробни сведения за тактиката за дълготрайните доставки на нуклеарни материали и гориво, най-много предвид на плануваното увеличение на нуклеарните електроенергийни мощности на страната.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР