България тайно изнася боеприпаси за Украйна? Това предположение направиха от

...
България тайно изнася боеприпаси за Украйна? Това предположение направиха от
Коментари Харесай

България тайно изнася боеприпаси за Украйна?

България скрито изнася муниции за Украйна? Това съмнение направиха от „ Възраждане “ в Народното събрание. Те настояват, че целеустремено се бракува здрава техника, с цел да бъде изпратена на Киев.

„ Става дума за мирновременните и военновременните ресурси. Става дума за запасите и запаса. Това е освен персонален състав. Но и техниката, боеприпасите и оборудването, които могат да бъдат употребявани по време на война. В случая с този ресурс по закон може да се разпореждат Народното събрание, висшият главнокомандващ – президентът, Министерски съвет и Министерство на защитата “, разясни депутатът Ивелин Първанов.

Според него избрани кръгове са се възползвали от хаоса на политическата сцена, с цел да „ ловят риба в мътни води “

Той непосредствено упрекна министър-председателят и министърът на защитата, че работят зад тила на  Народното събрание.

„ През последните месеци от обособени бази и от обособени военнослужещи получихме информация, че целеустремено се бракува и редуцира запасът от механически средства, с който разполагат нашите въоръжени сили. Т.е. една огромна част от тях, класифицирайки се като негодни, се насочат към трети страни, които доставят индиректно Украйна. Тези средства се отклоняват и биват изнасяни от нашите бази “, разгласи Първанов.

Според него обаче „ тази карма “ се връща на българския народ, защото армията на Украйна от десния бряг на Днепър е обстрелвала български селища на левия бряг.

„ Не можем да кажем какви са загубите, само че мнението на партия Възраждане е, че България би трябвало да е боеспособна и подготвена когато и да е “, оповестиха от партията

„ Трябва да сме подготвени да посрещнем сами провокациите на съвремието. Затова са ни нужни по-големи ресурси от всевъзможни механически муниции, да мотивираме персоналния състав – а виждате, че цялото ни общество е обзето от незаинтересованост. За да съществува България, с цел да ни има като страна и като нация, преди всичко би трябвало да се грижим за нашата имунна система – въоръжените сили. Не можем да ги редуцираме по какъвто и да е благовиден мотив, публично именуван съюзнически задължения. Ние задължения към Украйна нямаме “, заключиха народните представители от „ Възраждане “.

Източник: Лупа

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР