България - страна с толкова дължа история славна, на битки,

...
България - страна с толкова дължа история славна, на битки,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът от Петрова нива: България не заслужава политици, които не знаят имената на героите. Нямаме нужда от тях!

„ България - страна с толкоз дължа история славна, на борби, на нематериалност и просвета, не заслужава политици, които не знаят тази история, не знаят имената на героите. Такива политици елементарно предават националните ползи. Нямаме потребност от тях! “. Това сподели през днешния ден вицепрезидентът Илияна Йотова в обръщението си към стотиците родолюбци, които се стекоха в историческата околност Петрова равнища за честването на 119-годишнина от оповестяването на Илинденско-Преображенското въстание. Паметта на преображенци бе почетена през днешния ден с възпоменателна гала, заупокойна молитва и тържествена царя-проверка.

Тази вечер съм тук и от мое име и от името на президента на страната да ви кажа, че няма да позволим да се прекроява българската история, няма да позволим да се изопачават обстоятелствата, тъй като всеки един подобен факт, всеки факт, който сме излъгали, това е закононарушение към идващите генерации, които идват след нас и подигравка с паметта на героите. Няма да позволим да се разделят героите, тъй като те принадлежат народа, за който дадоха най-свидното- живота си “, добави Йотова.

На събитието почетоха още министърът на защитата Димитър Стоянов, дипломати, регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, кметът на Малко Търново Илиян Янчев, ръководителят на Тракийските сдружения в България Красимир Премоянов и десант от политици от съвсем целия набор.

Очаквайте подробности
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР