България стартира квалификационната кампания за Евро 2020 с домакинство на

...
България стартира квалификационната кампания за Евро 2020 с домакинство на
Коментари Харесай

Ще е трудно, но този отбор заслужава подкрепа!

България започва квалификационната акция за Евро 2020 с домакинство на Черна гора през днешния ден от 19:00 часа на стадион “Васил Левски”. Целта пред “лъвовете” е класиране за финалите на огромно състезание за пръв път от 23 години. Жребият беше избран по-скоро като добър и в случай че приемем, че Англия е безспорен любимец, то нашите момчета ще би трябвало да се преборят за второто място с Чехия, Черна гора и Косово. Задачата не е по никакъв начин лека, а мощното начало е наложително изискване, в случай че отборът на Петър Хубчев фактически желае да реализира нещо в тази много равностойна група.

В Лигата на нациите тимът ни остави позитивни усещания с изявите си и най-много с желанието и себераздаването на футболистите във всички мачове. Когато не доближава класа, на напред във времето излиза волята. България не разполага с играчи от висока класа, само че залага на сериозна дисциплинираност и нееднократно сподели, че умее да се опълчва на по-силни противници. Днешният не е подобен и “трикольорите” са наясно, че от тях се чака победа, която да им вдъхне убеденост преди тежкото посещение на Косово след три дни.

За страдание, в навечерието на дуела пред Хубчев се струпаха много проблеми. От групата поради травма отпадна Футболист №1 за 2018 година Кирил Десподов. Вчера контузия получи и титулярният пазач Пламен Илиев, който ще претърпи интервенция. С оглед така и така ограничавания избор от качествени състезатели, отсъствието на две толкоз значими фигури мъчно ще бъде обезщетено, само че техните заместници би трябвало да потвърдят, че могат да носят отговорност в тежки борби.

На вратата ще застане Николай Михайлов, а карето бранители пред него ще са Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков и Антон Недялков. Георги Костадинов и Симеон Славчев ще работят в средата на терена, а с по-офанзивни функционалности в тази зона ще са Тодор Неделев, капитанът Ивелин Попов и Галин Иванов. Възможно е вместо крилото на Халадаш да започва Николай Димитров. Атаката ще води Спас Делев.

Черногорците също няма да са в най-благоприятен състав. Техният селекционер Любиша Тумбакович не може да разчита на двете си огромни звезди - Стефан Савич от Атлетико Мадрид и Стеван Йоветич от Монако. Гостите ще играят с двама нападатели в лицето на Фатош Бечирай и Стефан Мугоша.

Балансът ни против някогашната югорепублика е подравнен - по 1 победа за двата отбора и 2 равенства. Головата разлика е 7:5 в интерес на България.

Любопитен факт, е че националите в никакъв случай не са губили в София на старта на евроквалификации. В последния случай, когато започнахме с победа (2:0 против Грузия на 12 октомври 1994 г.), се класирахме за финалите на Евро 96.

Квалификации за Евро 2020 - група “А”:

БЪЛГАРИЯ - ЧЕРНА ГОРА

Вероятни сформира:

БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Михайлов; С. Попов, Бодуров, Божиков, Недялков; Костадинов, Славчев; Неделев, И. Попов, Г. Иванов; С. Делев
Селекционер: П. Хубчев
ЧЕРНА ГОРА (4-1-3-2): Петкович; Марушич, Симич, Томашевич, Вешович; Косович; Янкович, Иванич, Йовович; Бечирай, Мугоша
Селекционер: Л. Тумбакович

СЪДИЯ: Руди Бюке (Франция)
СТАДИОН: “Васил Левски”
НАЧАЛО: 19:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК ЕВРО 2020 1 кръг, петък 22 март  България 19:00предстои  Черна гора
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР