България стана моргата на Европа. Караме автомобили втора ръка без

...
България стана моргата на Европа. Караме автомобили втора ръка без
Коментари Харесай

Проф. Константинов: България стана моргата на Европа

България стана моргата на Европа. Караме коли втора употреба без спирачки. В бойната авиация обаче няма място за остарели изтребители. Тук не става въпрос за избор на марка, става въпрос за избор сред положителни или неприятни машини. Това съобщи в студиото на " България заран " математикът Михаил Константинов във връзка различията сред премиера и президента по отношение на модернизацията на армията и пазаруването на нови изтребители.

Президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов най-накрая се срещнаха очи в очи и разискаха създалото се напрежението към новите бойни машини, полицията и тематиката за корупцията на политиците.

Миналата седмица шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и президентът влязоха в задочна битка по въпроса за закупуването на новите изтребители. Цветанов упрекна Радев, че е съдействал за взимане на решение за закупуване на " Грипен " и направи намек за корупция.

Няколко дни по-късно водачът на депутатите от ГЕРБ алармира и че не е бил позволен на среща с локални политици в Свищов по искане на президента.

Междувременно президентът разгласи, че ще инициира основаването на орган против корупцията, който да проверява политици. Радев изясни и че Цветанов би трябвало да свикне с мисълта, че политици може да се срещат и без него.

" Българска социалистическа партия, Слави Трифонов и Румен Радев са главните съперници на премиера Борисов. Рано или късно той ще би трябвало да се сблъска с президента. Поради обстоятелството обаче, че не може да влезе в директна борба с него, Борисов си играе на положителното и неприятното ченге и употребява ГЕРБ, с цел да нападна Радев, след което самичък се сдобрява с него ", уточни изпълнителният шеф на " Галъп интернешънъл " Първан Симеонов.

" Лично на мен концепцията да бъдат закупени нови машини ми звучи по-логична. Когато някой се пробва да продаде нещо за над 1 млн. лева няма по какъв начин обаче да не е намесена политиката и да не се основат спорове. А в един парламент, който не прави нищо като законодателна активност, политиците надлежно се пробват да запълнят времето си с сходни кавги ", акцентира Симеонов.

Пред Bulgaria ON AIR той добави, че в случай че президента е сбъркал някъде в дейностите си, то тези неточности са били маловажни, свързани с информационни тактики и Фейсбук статуси.

" Несъмнено Румен Радев се оправи чудесно със съставянето на служебно държавно управление. Ако вземем поради обстоятелството, че нямаше никакъв политически опит преди стъпването си в служба, би трябвало да признаем, че ходовете му бяха сполучливи ", уточни още социологът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР