България спечели първи медал от младежките олимпийски игри в Буенос

...
България спечели първи медал от младежките олимпийски игри в Буенос
Коментари Харесай

Олимпийско злато за акробатите

България завоюва първи орден от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, освен това златен! Акробатите Мариела Костадинова и Панайот Димитров сграбчиха купата в отборното съревнование по гимнастика като част от мултинационалния отбор „ Симон Байлс “.
Родната двойка даде сериозен принос за триумфа на отбора с третото си място в квалификациите за смесени двойки. Те бяха четвърти на „ баланс “ с оценка от 27,450 точки, пети на „ динамичност “ с 26,775 т. и първи в комбинираното съревнование с 27,775 т. Така те триумфирата дружно със съотборниците си от останалите гимнастически дисциплини – по три момчета и девойки от спортната гимнастика, три художествени гимнастички и по едно момче и момиче на батут.
Отличието на Костадинова и Димитров бе връчено от трима членове на МОК – именития украински спринтьор Валери Борзов, Сара Уолкър (Нова Зеландия) и шефът на международната гимнастика Маринари Ватанабе (Япония).
Акробатите ни ще гонят и „ личен “ орден във финана на смесените двойки в понеделник. Ден по-късно пък е финалът на самостоятелния многобой в художествената гимнастика, за който се класира Татяна Воложанина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР