България след като единствена в региона защити Украйна единствена в

...
България след като единствена в региона защити Украйна единствена в
Коментари Харесай

Борисов: България печели стотици милиони годишно от нашите действия

България откакто единствена в района отбрани Украйна единствена в района и спря осъществяването на „ Южен поток”, тогава натовска Турция и натовска Гърция одобриха съветската газ. България беше изхвърлена газоразпределението и беше превърната в клиент, това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

Той напомни, че тогава съумял да убеди Европейска комисия за газовия хъб " Балкан`, след което се построил газопровод, сменени били съветските тръби с американците и в този момент работят на цялостни обороти. " В момента тръбите са цялостни, а България печели стотици милиони годишно от нашите дейности. Никой освен това състояние не може да остави България на студено ", посочи Борисов.

На 20 дни ходихме по правите в калта да направляваме градежа на интерконектора и на 31 декември трябваше всичко да е готово. Ако не е готово, би трябвало да има неустойки и всеки ден по 90 хиляди евро, отсече Борисов.

Всеки измамник, който каже друго от това, да носи отговорност, няма повече да позволяваме някой да си прави политика на наш тил, съобщи той.

По думите му 1 милиард кубика има в тръбата на „ Балкански поток”, а 70 години напред българите единствено ще печелят стотици милиони всяка година.

На 31 декември трябваше да потече азерската газ, от 10 месеца има други ръководещи, ние за това време правехме по 800 км на " Балкански поток ". Едните работят непрекъснато, а другите не, сподели още Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР