България Системата ни убива: Готови сме да вдигнем цяла България

...
България Системата ни убива: Готови сме да вдигнем цяла България
Коментари Харесай

Системата ни убива: Готови сме да вдигнем цяла България

България „ Системата ни убива ”: Готови сме да вдигнем цяла България Българска социалистическа партия: „ Подкрепата ни за Валери Симеонов беше непотребен акт на благосклонност и неточност... Призоваваме го да се отдръпна от поста ”  Николай Киров 22 ноември 2019, 15:17  „ Системата ни убива ”: Готови сме да вдигнем цяла България
„ Системата ни убива ”: Готови сме да вдигнем цяла България
 Борисов: Щяхме да се пребием с
Борисов: Щяхме да се пребием с " Фалкон " -а, за Нинова: Дребнава сте
 Херо Мустафа: Съединени американски щати ще изпратят енергийни специалисти
Херо Мустафа: Съединени американски щати ще изпратят енергийни специалисти
 Баща на дете, умряло преди 2 години, вини лекарите
Баща на дете, умряло преди 2 години, вини лекарите
 Отпускат 2,7 милиона лв. за водната рецесия в Перник
Отпускат 2,7 милиона лв. за водната рецесия в Перник
 Багер на плажа в Созопол, напрежение и подписка
Багер на плажа в Созопол, напрежение и подписка
 Екатерина Захариева за сръбския скандал: Нелепо и погрешно
Екатерина Захариева за сръбския скандал: Нелепо и погрешно
 Агресия на пътя приключи с отхапан нос
Агресия на пътя приключи с отхапан нос

айки на деца с увреждания звънят и са подготвени да вдигнат цяла България на крайник, разгласи Вера Иванова на митинг пред Народното събрание с мотото: „ Оставка на всички!”, проведен от „ Системата ни убива”.

Причината за недоволството е изборът на водача на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание, подсилен от 106 депутата.

„ Това е начало на серия митинги! Ние майките на деца с увреждания от „ Системата ни убива” нямаме политически пристрастия, само че и не поносим и срам заради фашизоидните прояви на Симеонов. Миналата година го доказахме и показахме по какъв начин се стачкува. Протестът ще продължат и в понеделник 25 ноември от 18 часа с автошествие, блокиране и гражданско непокорство. Отново ще опитаме да събудим гражданската съвест. Този път за оставка на всички!”, оповестиха в обществените мрежи уредниците на митинга.

Валери Симеонов е новият зам.-председател на Народно събрание

Вера Иванова съобщи, че митингите са свалили Валери Симеонов от поста вицепремиер преди година и заплаши, че „ в случай че не си подадат тези 106 депутати оставката, ние ще продължим до момента в който не се разтури цялото Народно събрание”.

Думите на Иванова незабавно доведоха до отговор от опозицията, част от чиито депутати поддържаха избора на Симеонов.

„ Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” държи да се съблюдават разпоредбите и демократичните правила. Парламентарната група на „ Обединени патриоти”, които са получили поддръжка от част от българските жители, имат право да излъчат собствен зам.-председател на Народното събрание по силата на неговия правилник”, декларират от левицата.

„ Водени от това схващане и като контра-теза на безцеремонното премахване на Валери Жаблянов от поста зам.-председател на Народното събрание, част от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” поддържа кандидатурата на „ Обединени патриоти”, показват от Българска социалистическа партия и прибавят: „ само че нашата институционална дисциплинираност не може да стои над публичното мнение”.

„ Обществената реакция е безапелационна и никакви пояснения няма да бъдат разбрани. Подкрепата ни за Валери Симеонов беше непотребен акт на благосклонност и неточност. Извиняваме се на майките, които бяха обиждани и унижавани от него и зад които ние застанахме. Призоваваме го да се отдръпна от поста”, се споделя още в позицията на Българска социалистическа партия.

По-рано през днешния ден Валери Симеонов разгласи в коридорите на Народното събрание, че не има намерение да подава оставка, макар митинга на „ Системата ни убива”.

Симеонов: Коалицията с ГЕРБ не зависи от тези избори

„ Правото на „ Обединени патриоти” да има зам.-председател на Народното събрание е неоспоримо. Това е и в съгласие с всички останали групи. За мен това не е било някаква самоцел. Този пост в действителност към този момент 4 месеца стои безработен и с решение на групата на „ Обединени патриоти” съм избран аз да го заема”, безапелационен е Симеонов.

Конфликтът сред него и „ Системата ни убива” датира от предходната година, когато той се усъмни, че митингите на майките са политически стимулирани и дефинира протестиращите като „ една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца.”
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР