България ще завърши годината с ръст на икономиката от 4.1%,

...
България ще завърши годината с ръст на икономиката от 4.1%,
Коментари Харесай

Икономиката расте по-бавно заради ваксинацията и политическата криза

България ще приключи годината с растеж на стопанската система от 4.1%, плануват икономистите на УниКредит в последния си разбор за ЦИЕ, оповестен на уеб страницата на банката. Експертите понижават леко прогнозата си за годишното нарастване на Брутният вътрешен продукт по отношение на предстоящите 4.4% три месеца по-рано заради три съществени аргументи: ниския % на имунизирани на фона на преобладаващия мощно инфектиран делта вид, политическата неустойчивост и забавянето на Плана за възобновяване и развиване. През идната, 2022 година, стопанската система ще резервира сходен темпа си на напредък и ще приключи с равнища от 3.9%.

Новите ограничаващи ограничения и вероятно продължен интервала на деяние на фискалната поддръжка за семействата и бизнеса, наранени от пандемията, съгласно разбора на УниКредит, ще обиден отрицателно икономическото възобновяване.

От друга страна, през ноември българите ще застанат за трети път пред урните единствено за година. Политическата неустойчивост в страната и преходът към ново държавно управление отложиха осъществяването на някои инфраструктурни планове, както и забавиха внасянето на Плана за възобновяване и резистентност, чиито предстоящ положителен резултат върху стопанската система тази година, няма да се материализира, се показва още в разбора.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Цените на пазар " ден-напред " за утрешния ден доближиха поре...

Според разбора на УниКредит инфлацията в края на тази година ще е 4.5% под деяние на няколко фактора, които работят по едно и също време. Тя обаче ще отшуми в края на идната година, когато равнищата и ще са на половина – 2.1% в края на интервала.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР