България ще внесе 75 000 евро в Регионалния доверителен фонд

...
България ще внесе 75 000 евро в Регионалния доверителен фонд
Коментари Харесай

България ще внесе 75 000 евро в Регионалния доверителен фонд на ЕС

България ще внесе 75 000 евро в Регионалния поверителен фонд на Европейски Съюз взеха решение министрите от кабинета " Борисов-3 ", оповестиха от Министерския съвет след днешното съвещание.

Разходите в размер на 75 000 евро (146 687 лева) се обезпечават в границите на утвърдените със Закона за държавния бюджет средства за публична помощ за развиване и филантропична помощ по бюджета на Министерството на външните работи за 2020 година

Припомняме, в друга точка от дневния ред страната ни дава 1 835 789 лв. за бежанците в Турция и 209 929 лв. за интернационална помощ за развиване за интернационалните организации.

Конфликтът в Сирия е провокирал най-високото равнище на преселване след Втората международна война , като над 5,6 милиона са бежанци в прилежащи страни и повече от 6,6 милиона вътрешно разселени лица.

Създаването на Регионален поверителен фонд на Европейския съюз в отговор на сирийската рецесия способства за разкриване на нови благоприятни условия за разширение на многостранното съдействие, а също по този начин поддържа и общите старания за реализиране на политиката на Европейски Съюз на съдействие за развиване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР