България ще участва с три състезателки при жените и с

...
България ще участва с три състезателки при жените и с
Коментари Харесай

Тасева, Владинова и Калейн представят България на Европейското по художествена гимнастика

България ще взе участие с три състезателки при дамите и с отбор девойки на Европейското състезание по художествена гимнастика, което ще се организира от 16 до 19 май в Баку (Азербадйжан).

При дамите За България Боряна Калейн ще играе на обръч, топка и лента, Катрин Тасева - на топка, бухалки и лента и Невяна Владинова на обръч и бухалки.

Ансамбъл девойки е в състав Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева и Моника Заркова. Те играят две съчетания - с пет обръча и пет ленти.

Съдия при самостоятелното ще бъде Филипа Филипова, а при ансамблите - Християна Тодорова.

Индивидуално дами вземат участие 33 тима разграничени в 3 потока. България в поток А с номер 7. Ансамбли девойки са 22 отбора, а България с номер 12.

По правилник дами самостоятелно играят осем съчетания, а шестте най-високи оценки от тях плюс двете изигравания на отбор девойки се събират и се получава отборното класиране по страни. Оценките при дамите са и подготовка за финалите на обособените уреди. Няма самостоятелен многобой, а единствено отборно класиране и финали.

Освен това надпреварата при дамите за отборната конкуренция е и подготовка за Европейското състезание 2020 година в Киев. Взимат се най-силните три оценки на всяка състезателка и първите 24 гимнастички печелят квота за Европейското (квотата не е поименна, а е на държавата).
 Катрин Тасева №1 през сезона на топка и лента
Катрин Тасева №1 през сезона на топка и лента

В многобоя Катя също е преди всичко, само че го разделя с Дина Аверина и Александра Солдатова
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР