България ще посрещне Унгария в европейска квалификация на 16 ноември

...
България ще посрещне Унгария в европейска квалификация на 16 ноември
Коментари Харесай

Официално: България посреща Унгария на Националния стадион от 19:00 часа

България ще посрещне Унгария в европейска подготовка на 16 ноември на Националния стадион " Васил Левски ". Това оповестиха от Унгарската футболна федерация. Двубоят ще се организира пред празни трибуни, като ще стартира в 19:00 часа наше време.


Ето какво написаха от Унгарската федерация в Х:

„ УЕФА осведоми унгарската федерация тази заран, че по искане на Българската федерация квалификационният мач за Европейското състезание в четвъртък ще се организира в София при закрити врата. Срещата ще стартира в 18:00 часа унгарско време.

Двубоят с България, който е извънредно значим за унгарския народен тим, докара до невиждана обстановка в интернационалния футбол. По искане на Българската федерация, УЕФА промени мястото на мача за първи път предходната седмица и за повторно през днешния ден и подреди да се организира мач при закрити врата. Важно е да се подчертае, че съгласно разпоредбите УЕФА има право да вземе такова решение в изключителна обстановка, каквато е риск за сигурността, а гостуващата федерация няма право на несъгласие върху сходно решение. С оглед на гореизложеното, Унгарската федерация се опита да работи по състезателен метод предходната седмица и макар че - основно заради почитателите на унгарския народен тим - не се съгласи с късната смяна на мястото и изключително с решението при закрити врата, тя беше принудена да одобри решението и не разяснява събитията обществено.

Въпреки това, в този момент, когато имаше цялостен безпорядък към мястото няколко дни преди мача, би трябвало ясно да се съобщи: това, което организационната федерация направи през последните седмици, е невиждано, изцяло безпричинно и жестоко неспортсменско. Дори фамилна отмора не може да бъде проведена по този метод, да не приказваме за интернационален футболен мач с висок залог, включващ доста хора и привличащ милиони. Българската федерация сложи както УЕФА, по този начин и Унгарската федерация в невъзможна обстановка: възползвайки се от обстоятелството, че и двете организации имат поради спортсменството и постоянно се стремят да решат въпроса за квалификацията на терена.

Въз основа на разпоредбите обстановката е ясна: в случай че унгарският народен тим не пътува до избраното сега място, той ще загуби мача, без да играе, което явно е недопустим вид за всички обичащи футбола унгарци. Затова МЛСС се приспособява към решението, унгарският отбор на следващия ден отпътува за София и излизайки на терена в четвъртък, ще направи всичко допустимо да се пребори за подготовка за Европейското състезание, с поддръжката на почитателите отдалеко “.

Припомняме, че от БФС, по рекомендация на УЕФА, реалокираха в началото планувания дуел с унгарците за Пловдив от София. Строителни действия обаче попречиха на възможното осъществяване на мача на „ Колежа “ под тепетата. Възникна вид евроквалификацията да се играе в Кърджали, само че в последна сметка мачът ще бъде в столицата, в друг от в началото планувания час – 19:00 вместо 21:45.

Очаква се да има митинги против настоящето управление на БФС както на стадиона, по този начин и отвън него – преди, по време и след мача с „ маджарите “, които се борят за класиране на Евро 2024, до момента в който България е отвън играта. Двубоят ще бъде формален дебют за новия селекционер Илиан Илиев. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР