България ще получи зелена светлина за Шенген, защото сме изпълнили

...
България ще получи зелена светлина за Шенген, защото сме изпълнили
Коментари Харесай

Гълъб Донев: През юли 2023 г. ще влезем в Шенген


България ще получи зелена светлина за Шенген, тъй като сме изпълнили всички условия. Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев в Народното събрание по време на чуване за следващото отсрочване на присъединението ни към шенгенското пространство.

От парламентарната естрада служебният министър председател изрази вяра, че този толкоз внимателен за България въпрос ще бъде позволен позитивно вероятно още по време на съвещанието на Европейския съвет на 15 и 16 декември. По-големите индикациите обаче са, че това ще се случи през юли следващата година.

„ На 2 август тази година, когато служебното държавно управление встъпи в служба, на „ Капитан Андреево “ от турска страна имаше опашка от чакащи тирове, която беше 40 км. Само за три дни успяхме да стопим и да осигурим ритмично напредване на артикули и товари от Турция през България, Румъния и Сърбия. Това беше най-голямата заслуга на служебното държавно управление “, разяснява Донев.

Той прикани депутатите, които по процедура му задаваха въпроси за Шенген, да бъдат деликатни в мненията си, защото те се употребяват в наш ущърб.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР