България ще поиска от Европейската комисия разрешение да похарчи авансово

...
България ще поиска от Европейската комисия разрешение да похарчи авансово
Коментари Харесай

Питаме Брюксел може ли да ползваме авансово еврофондове


България ще изиска от Европейската комисия позволение да похарчи предплатено част от европейските пари, планувани за идващия програмен интервал. Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончевцитиран от БНР.

По думите му сред 200 или 300 милиона евро могат да бъдат вложени в обществени антикризисни ограничения за подкрепяне на хората и бизнеса:

" Парите, които би трябвало да плащаме, да харчим до 2021 година,да  имаме право шест или седем месеца предплатено по-рано да ги влагаме в антикризисни ограничения. Това ще ни разреши по-леко да излезем от рецесията ".

Дончев уточни, че за безплатно финансиране за дребни предприятия страната обезпечава над 170 милиона лв.: 

" Това е нужната бърза, ликвидна поддръжка според от оборота - сред 3 и 10 хиляди лв., като задачата ни е да стигнем до колкото може по-голям брой предприятия. Надявам се над 20 хиляди, което значи - дребен майстор, дребна работилничка, фризьорски салон, кафе, магазинче, който е потърпевш да може да си помогне с тия пари ", посочи вицепремиерът Томислав Дончев, които дружно с министър-председателят Борисов, взе участие в инспекцията на построяването на автомагистрала " Европа "  към границата със Сърбия при пункта " Калотина ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР