България ще подкрепи Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор. Това

...
България ще подкрепи Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор. Това
Коментари Харесай

Борисов: Ще подкрепим Кьовеши за европейски главен прокурор

България ще поддържа Лаура Кьовеши за европейски основен прокурор. Това съобщи пред " 24 часа " министър председателят Бойко Борисов. 
 Нинова: Страх ли, господин министър председател? Кой реши България да е против Кьовеши?  Съветът на Европейски Съюз не е склонен Кьовеши да стане основен европрокурор  Румънски съд анулира ограниченията за неотклонение на Лаура Кьовеши, към този момент може да напуща страната
" Кьовеши има нашата поддръжка за поста, просто при определянето на хора за високите европейски позиции не е нужно да се приказва авансово, както нормално вършат от опозицията ", уточни Борисов. 

България е изчаквала общо решение на ЕНП какъв да е любимецът на десните за поста и поради това не е обявявала гласно своя любимец, показва изданието.

Кьовеши е главният любимец за поста макар съпротивата от страна на Румъния. Неин съперник е французинът Жан-Франсоа Бонер. Никой от тях не съумя да събере изрично болшинство от сегашния състав на Европейския парламент, по тази причина изборът ще е в ръцете на новите евродепутати и държавни ръководители.

Европейската прокуратура би трябвало да проработи през 2020 година. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР