България ще изпрати военно-техническа помощ на Украйна. Това категорично заяви

...
България ще изпрати военно-техническа помощ на Украйна. Това категорично заяви
Коментари Харесай

Пращаме оръжие за Украйна. Разпада ли се коалицията?

България ще изпрати военно-техническа помощ на Украйна. Това изрично съобщи няколко пъти министър председателят Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме промяната ", на първия брифинг на ръководещата партия. Тя бе прясно учредена седмица преди Великден.

Депутатите на Политическа партия ще гласоподават за тази помощ в пленарната зала, съобщи Петков. " За " военна помощ за Украйна са още Демократична България и ИТН. Българска социалистическа партия обаче е изрично срещу. Корнелия Нинова няколко пъти съобщи, че социалистите излизат от властта, в случай че България изпрати и един патрон за Украйна. Представител на Българска социалистическа партия не взе участие в делегацията на Кирил Петков, която през днешния ден отпътува за Киев.

Кирил Петков и Асен Василев няколко пъти избягаха от отговор на въпроса дали обединението ще се разпадне, в случай че Народното събрание гласоподава за оръжие на Украйна. Накрая Василев съобщи, че оставането в нея или не е въпрос на решение и избор на Българска социалистическа партия.  

България не е и няма да бъде подвластен придатък на никого. Ако някой ни разгласи война, би трябвало да е подготвен за нашия ответен удар, съобщи с възторг Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР