България ще иска еврофинансиране за купуване на три до пет

...
България ще иска еврофинансиране за купуване на три до пет
Коментари Харесай

България планира да закупи медицински хеликоптери

България ще желае еврофинансиране за пазаруване на три до пет медицински хеликоптера , оповестиха от здравното министерство, написа dnes.dir.bg. Възраждането на профилирана санитарна авиация се разисква от години, само че тя по този начин и не е проработила. Междувременно, единственият вид за оказване на помощ по въздух остават към 15 военни самолета и хеликоптера.
За последните пет години те са взели участие в към 50 интервенции за избавяне и транспортиране на пациенти, както и за превозване на органи. Пилотите би трябвало да са готови за маневри на огромни цивилен летища и наложително да преценяват особеностите на военните самолети и метеорологичните условия. В момента множеството европейски страни разполагат със профилирани авиомедицински структури.
Здравният министър Крил Ананиев увери, че е разговарял по въпроса с отрасловия еврокомисар. А той на собствен ред е заречен, че в новия програмен интервал след 2021 година пазаруването на летящи коли за спешна помощ ще е приоритет за България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР