„България се управлява от правителството, но все още я управляват

...
„България се управлява от правителството, но все още я управляват
Коментари Харесай

Сандов: Злонамерените чиновници-калинки трябва да се подменят с професионалисти

„ България се ръководи от държавното управление, само че към момента я ръководят и чиновници-калинки, хора, които нямат положително желание към България, а само имат интерес да подкопават всички дейности на държавното управление “.

Това съобщи пред bTV вицепремиерът и министър на екологията Борислав Сандов.

„ Това се случва в моето министерство и в други министерства. Случва се в правосъдната система “, добави той.

По думите му освобождението на всички тези хора ще бъде несъмнено като „ политическа метла “ и по тази причина е добре те да бъдат сменени последователно посредством състезания с хора експерти.

Относно връзките в обединението Сандов разяснява, че „ Демократична България “ се държи отговорно и в последна сметка понася най-вече негативи.

" България ще би трябвало да понижи производството на въглищните тецове с 40% до 2026 година, тъй като в противоположен случай би трябвало да върнем 13 милиарда лева, сподели министърът на екологията. Относно отсрочката за Полша до 2049 година, той изясни, че повода е в това, че страната е доста подвластна от тези централи – 90% от силата се добива от въглища ", сподели министърът на екологията.

Сандов посочи, че затварянето на въглищните тецове не значи по-скъп ток у нас.

„ Енергията от възобновими енергийни източници може да бъде доста по-евтина, тъй като самият източник е безвъзмезден. Остава единствено технологията. В България има капацитет за вятърна сила, за геотермална сила “, добави той.

Обясни също, че качеството на нашите въглища е доста неприятно – лигнитни са и са с висок % на сяра и прахуляк. А за работещите в тези централи има решение за опция претовареност, когато не копаят въглища – рекултивиране на терени.

Министърът на екологията разяснява и тематиката с мръсния въздух в България и санкциите, които ще би трябвало да плащаме на Европейски Съюз поради него.

„ Веднъж бяхме наказани поради фините прахови частици в съвсем цялата страна. Сега ни осъдиха за серния диоксид в Югоизточен регион – от Димитровград до Бургас. Това коства човешки животи “, сподели министърът.

Почти несъмнено страната ни ще заплати санкция от 10 млн. лева за това, че не сме се справили с казуса от 2017 година до момента. Има заплаха по-късно да плащаме всяка година по 20 млн. лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР