България се справя много добре с охраната на външните граници,

...
България се справя много добре с охраната на външните граници,
Коментари Харесай

30 хил. мигранти се готвят за поход през Балканите

България се оправя доста добре с защитата на външните граници, само че повече не може да го прави сама и има потребност да й се оказва помощ. " Издъхваме ", съобщи министър председателят Бойко Борисов пред баварския си сътрудник Маркус Зьодер на конференцията по тематиката, проведена от вътрешния министър Младен Маринов и фондация " Ханс Зайдел ".

ВИЖ ОЩЕ: Баварският министър председател: Подкрепяме България за Шенген

" Ние сме разтревожени от този Поход на вярата, който се провежда в лагерите в Турция. В момента има над 30 хиляди души, които са проведени да тръгнат по Балканския път. И в случай че тръгнат дами, деца и с тях се нападат границите напред, ще стане огромен проблем, само че такава организация тече ", оповести Борисов на форума. " Това е все едно някой да ти пристигна в дома натрапен и по тази причина поставяме всичките тези старания ", изясни още министър председателят, представен от Канал 3. Той подсети, че мигрантите в Турция са 4 млн., а на този декор към несигурността на Балканите се прибавят и проблемите в Косово и Крим.

" България сама против толкоз съществени проблеми не може да се оправи. Трябва да й се оказва помощ. Показваме, че го вършим, само че дето се вика – издъхваме. Това са години наред. Няма никакъв късмет това да завърши, то ще става по-тежко ", предсказа министър председателят. И изрази противоречие с това, че всички желаят да дойдат в Европа наготово, някои - даже без да се трудят. Той се върна към генезиса на казуса с мигрантската вълна, когато Европа е постъпила най-хуманно, тъй като медиите показвали по какъв начин вълните лашкат " детски трупчета ".

" Тогава може би чисто по европейски и по женски канцлерът Меркел сподели: " Елате ще ви спасим, няма да ви оставим да се давите ", което след това донесе многото проблеми, установи министър председателят. Той укори обаче германците, че са им предложили по 1000 евро, което означавало не да спрат вълната, а напряко покана за още искащи да се настанят в Европа. Допуснало се е и лавината от мигранти да уплаши жителите на Стария континент.

" Когато имаме опция да си кажем всичко като другари в очите, тогава има и резултат. Безгрешни хора няма, всеки може да сгреши, само че в случай че повториш грешката, в случай че потретиш - значи си малоумен. Това не желая да го вършим ", отсече Бойко Борисов пред баварския министър председател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР