България се оказа отлична страна с огромен исторически потенциал. Имам

...
България се оказа отлична страна с огромен исторически потенциал. Имам
Коментари Харесай

Съветникът на Зеленски: В историята на тази война България ще получи висока оценка

" България се оказа отлична страна с голям исторически капацитет. Имам поради, че в книгите и учебниците, в които ще бъде написана историята на тази война в цялостния й размер, ролята на България, мисля, ще получи доста висока оценка. Ето по този начин считам, може да бъде оценена ролята на България като цяло. "

Това съобщи в изявление за украинската журналистка Юлия Латинина Михаил Подоляк - главният и най-известен консултант на украинския президент Володимир Зеленски. Така на процедура той удостовери информацията от преди дни в следствие на немския " Ди велт ", в което се твърдеше, че България е една от страните, които е помогнала най-вече с оръжие и муниции на Украйна в началната фаза на войната. 

Клуб Z преведе цялата част от изявлението, която се отнася до България и я показва на своите читатели. Цялото изявление може да гледате  

Латинина: Следващият въпрос: България... Направи го не какъв да е, а вестник " Ди Велт ", т.е., това беше подобен пестник за немското държавно управление (във всеки случай аз по този начин го усетих), внезапно сподели, че България е изиграла голяма роля при започване на нахлуването, давала е доста гориво на украйна, давала е доста снаряди на Украйна, назад на Германия, която... (ние ще се върнем отново на недоставените Леопарди). Какво можете да кажете вие за България?

- Подоляк: Мога да кажа, че има страни, които изключително обичам. И тази любов изключително блестящо се прояви по време на войната. България е измежду тези страни. Много значимо е да се разбере, че... не съм подготвен да давам отговор за цялото българско държавно управление, изключително от позиция на помощта, която те предоставяха на Украйна от първите седмици на войната.  Мисля, че държавното управление би могло единствено да опише по-подробно за това, в случай че сметне за належащо. Това е доста значимо. Мисля, че доста държавни управления ще опишат в елементи,  а ние ще потвърдим доста неща. Но знаете ли, има редица страни, и България е една от тях, които на практика незабавно, при започване на войната, са взели решение. Разбрали са  каква е тази война, какво прави Русия в Украйна. Разбрали са най-важното: Русия атакува Украйна неоснователно, нестимулирано, Русия убива мирни жители. Русия е нахлула в цялата територия на Украйна. И ето - редица страни - и Полша, и България - да не приказваме за моите любимци, балтийските страни, еднопосочно, още от първите дни споделиха: " Ще ви даваме всичко, което имаме, на всички места, където можем, ще ви оказваме помощ... "

България се оказа отлична страна с голям исторически капацитет. Имам поради, че в книгите и учебниците, в които ще бъде написана историята на тази война в цялостния й размер, ролята на България, мисля, ще получи доста висока оценка. Ето по този начин считам, може да бъде оценена ролята на България като цяло. А в частност, съответно - хъбове, гориво, дизел, снаряди, някакво в допълнение съоръжение, пари - всичко това ние с вас ще преглеждаме в допълнение, с числа. Има такива таблици (самият аз евентуално ще ги върша след войната), таблици, в които всичко ще бъде разказано в елементи: в кои дни (особено в най-тежките за нас първи дни на войната) кой, с какво и по какъв начин съответно ни помагаше.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР