България се нуждае от ЕС много повече, отколкото ЕС от

...
България се нуждае от ЕС много повече, отколкото ЕС от
Коментари Харесай

Александър Николоски: Българията е най-слабата държава членка на ЕС

България се нуждае от Европейски Съюз доста повече, в сравнение с Европейски Съюз от България. Тя е най-слабата или втората най-слаба страна членка на Европейски Съюз и изрично подвластна от помощта на Европейската комисия във връзка с бюджетното финансиране, а когато най-големите страни от Европейски Съюз бъдат уверени, че (Република Северна) Македония би трябвало да стартира договаряния с Европейски Съюз, казусът с България може да бъде решен за един предиобед ”, сподели в изявление по ТВ21 заместник-председателят на ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски.

Според него, повода върху България да не се оказва „ сериозен напън да се помръдне от своите максималистични позиции ” е това, че поради високото равнище на престъпност и корупция в Северна Македония огромните страни в Европейски Съюз не са уверени, че страната би трябвало да бъде член на Европейски Съюз. Той посочи също, че „ ВМРО-ДПМНЕ е по-европейски ориентирана партия, в сравнение с ръководещия СДСМ “.

Николовски съобщи, че още през 2018 година е чел разбори на българското държавно управление, съгласно които създаващото се тогава държавно управление на Зоран Заев, „ а по-късно и на Димитър Ковачевски ” няма задоволително потенциал да направи промени, само че има огромно предпочитание за триумф и единственият триумф, който могат да „ продадат на обществеността ”, е НАТО и Европейски Съюз, за което са подготвени непременно, а това е методът България да реализира своите национални ползи.

„ Когато разговаряхме за изискванията на ВМРО-ДПМНЕ във връзка с основания от СДСМ проблем, ние казахме, че той може да се реши на правилото на реципрочността. И в случай че България желае към 800-те жители, които са се заявили като българи и техният език е българския, които ние почитаме и правата им са предпазени, тогава в България би трябвало да се направи действително броене, македонците споделят, че са към 200-250 хиляди, техните права също би трябвало да бъдат предпазени – да имат право да вършат сдружения, да учат майчиния си език. Всичко това го има в решенията на Европейския съд за правата на индивида против България. Шест от тях са в интервал, в който, в случай че България не ги извърши до септември, Комитетът на министрите на Съвета на Европа към този момент може да одобри наказания към България. За това ние предложихме от тези шест, най-малко три решения да бъдат изпълнени. Виждам, че от България няма никаква реакция, уповавам се, че на идващото съвещание на съдебна експертиза при започване на октомври ще окаже напън върху нея, с цел да стартира да имплементира правосъдните решения ”, сподели Николовски

Според него методът „ да бъде решен казусът ” е и в самата Северна Македония – посредством справяне с престъпността и корупцията, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Човек не може да прави обикновена работа – да извади документ, да отиде на доктор, да оправи имуществени и правни въпроси, в случай че няма другар или родственик там (в съответната институция), или не даде рушвет. Ако няма едното или другото, ще чака с месеци. Това значи, че корупцията е слязла до най-ниското равнище в страната. Това е по този начин, тъй като тези, които са най-ниските ешелони в обществената администрация, виждат, че всички над тях са корумпирани и си споделят, че в случай че другите могат да получават милиони, те могат да вземат 1000 денара, едно кафе, или кутия бонбони, с цел да свършат работата “, сподели Александър Николоски.

По думите му предварителните парламентарни избори през есента са решението, като от ВМРО-ДПМНЕ са подготвени да се откажат от техническото държавно управление, в което на опозиционната партия се поставят няколко министри и зам.-министри, като изрази увереност, че опозиционната партия ще завоюва идващите избори и ще може сама да сформира държавно управление, тъй като ще завоюва безусловно болшинство.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР