България се нарежда на 85-о място от 127 страни по

...
България се нарежда на 85-о място от 127 страни по
Коментари Харесай

Африкански страни изпреварват България по защита на право на собственост

България се подрежда на 85-о място от 127 страни по отбрана на правото на благосъстоятелност. Това демонстрира проучването на интернационалния показател " Право на благосъстоятелност ", извършено от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) и представено от news.bg.

България получава 4.8 точки от вероятни 10. Спрямо миналата 2016 година страната ни бележи спад с 0.2 точки, което слага страната ни 19 места по-надолу по този индикатор.

Според отчета на ИПИ спадът с 0.2 точки не е толкоз стряскащ, само че все пак той слага страната ни с цели 19 позиции надолу, тъй като в другите страни се работи интензивно за подобряването на отбраната на правото на благосъстоятелност. Докладът алармира, че в България нищо не се трансформира или най-малко не в позитивна посока.

Данните демонстрират, че България е изпреварена даже от страни като Мали, Доминиканската република, Кения, Хондурас и Замбия.

Индексът " Право на благосъстоятелност " прави оценка отбраната на правото на благосъстоятелност по света, а в изданието за 2017 година са включени 127 страни, в които живее 93% от популацията на света и които създават 98% Брутният вътрешен продукт в международен мащаб. Индексът се формулира въз основа на представянето на страните в областите правна и политическа среда, право на физическа благосъстоятелност и право на интелектуална благосъстоятелност.

Спрямо проучването в страната ни най-ниски не престават да са резултатите в региона на правната и политическа среда. Те потвърждават, че в България липсват самостоятелност на правосъдната власт, господство на закона, политическа непоклатимост и надзор над корупцията.

В региона на правото на физическа благосъстоятелност се следи повишаване на знакът за достъп до заеми. Това обаче се дължи на възобновяване на пазара, а не е разследване от някакви старания на ръководещите, допълват от ИПИ.

Най-висок резултат бележи отбраната на правото на интелектуална благосъстоятелност - 5.2 точки от оптималните 10 точки. Въпреки това в тази област резултатът е много по-нисък от представянето на страната ни преди 9 години. Според ИПИ това демонстрира, че неналичието на отбрана на правото на интелектуална благосъстоятелност и широкоразпространеното пиратство на авторски права продължава да е измежду огромните проблеми в страната.
Индексът " Право на благосъстоятелност " сигнализира за извънредно тежките проблеми в правната среда в България. Индексът демонстрира и неналичието на каквото и да е усъвършенстване в изследваните сфери. Това води до по-ниски приходи, повече корупция, по-високо неравноправие и по-слаба отбрана на самостоятелните и икономическите свободи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР