България Съветникът на президента - Пламен Узунов, е уличен в

...
България Съветникът на президента - Пламен Узунов, е уличен в
Коментари Харесай

Съветникът на президента - Пламен Узунов, е уличен в търговия с влияние

България Съветникът на президента - Пламен Узунов, е махленски в търговия с въздействие Специализирана прокуратура проверява висши длъжностни лица и магистрати за незаконно съдружие за търговия с въздействие 19 юни 2020, 16:13  Доживотен затвор за бащата, хвърлил сина си от мост в Габрово
Доживотен затвор за бащата, хвърлил сина си от мост в Габрово
 Мъж отбрани куче, последва побой
Мъж отбрани куче, последва побой
 Стоил Христов, освободен от арменски затвор, се завърна в България
Стоил Христов, освободен от арменски затвор, се завърна в България
 Радев: В политиката би трябвало да се взимат хора с одобрени полезности
Радев: В политиката би трябвало да се взимат хора с одобрени полезности
 Нинова пита Борисов за избитите животни в Странджа, Танева отговори
Нинова пита Борисов за избитите животни в Странджа, Танева отговори
 Строги противоепидемични ограничения в самоковски квартал
Строги противоепидемични ограничения в самоковски квартал
 Веселин Марешки: Народът няма потребност от компроматната борба
Веселин Марешки: Народът няма потребност от компроматната борба
 Какво се цели с публикуването на фотосите от спалнята на Борисов
Какво се цели с публикуването на фотосите от спалнята на Борисов

ямам безусловно никакви терзания, сподели Пламен Узунов след разпит в прокуратурата по отношение на следствие против висши длъжностни лица и магистрати за търговия с въздействие.

Пред медиите секретарят на президента по правни въпроси добави, че се познава с Пламен Бобоков и са имали срещи в служебни качество.
 Пламен Узунов
Малко преди този момент предприемачът Пламен Бобоков бе пуснат под парична гаранция от 1 млн. лв., избрана от Специализираният съд.

Пламен Бобоков беше арестуван в четвъртък заран с прокурорско разпореждане от наблюдаващия прокурор по делото против него Генка Брезашка. Това стана макар платената гаранция в размер на 1 милион лв..
 Пламен Бобоков
Какво се случи по-рано през днешния ден

Спецакция в жилището на секретаря по правните въпроси и антикорупция на президента Румен Радев - Пламен Узунов. Бяха осъществени претърсвания, конфискувани са телефони, таблети и общо над 200 гигабайта доказателства. Към този миг не е ясно дали той е арестуван и дали ще му бъде повдигнато обвиняване.

Поводът са съмнения за търговия с въздействие, зародили в хода на следствието против предприемача Пламен Бобоков. Прокуратурата популяризира и известия от връзка за която се допуска, че е сред предприемача и съветника, както и сред Бобоков и настоящ прокурор.

Така от през днешния ден делото против Бобоков прераства в следствие за лобизъм и търговия с въздействие.

Чатове с Пламен Узунов - консултант по правни въпроси на президента Румен Радев изскочиха по ново досъдебно произвеждане за търговия с въздействие против предприемача Пламен Бобоков. То е обвързвано с решение на Върховния административен съд по отношение на кораба "БАДР ", плаващ под либийски байрак и арестуван на пристанище Бургас.

„ Върховният административен съд анулира тази заповед и дава позволение, официално, корабът да отплава. Като господин Узунов изпраща на господин Бобоков, неподписано, това решение, като му споделя "Ето, това ще излезе в оригинал ", сподели наблюдаващият прокурор Петър Белчев.

Върнаха Пламен Бобоков в ареста

Според прокуратурата въпросният чат съставлява търговия с въздействие. Бобоков призна, че има ползи в Африка, само че отхвърли да е влияел на решението на българския съд.

„ Няма нищо общо с българските управляващи по никакъв метод. Това е доста сериозен план, доста мощен. Там главен акционер са американски вложители, ние сме миноритарен акционер”, споделя обвиненият Пламен Бобоков.

Лице, което евентуално има имунитет, също взе участие в връзката, сочи компютърна експертиза.

„ Касае се за концесията на пристанище "Бюкянън " в Либерия за 25 години, с концесионер "Приста порт ". Обвиняемият Бобоков декларирал на лицето с имунитет, че президентът на Либерия показал интерес от запознанството си с него с оглед изпращането на дипломат на акредитация в Либерия”, прибавя прокурор Белчев.

„ Бил съм преди години - преди 2 или 3 години съм бил на среща с президента, за диалог. Нищо повече. Говорили сме най-вероятно за бизнес”, споделя Бобоков.

На този стадий обвиняването няма безапелационни доказателства, че индивидът с имунитет е настоящият държавен глава Румен Радев.

„ Лица, заемащи висши държавни длъжности. Той може да повлияе върху процедурата по събиране и инспекция на доказателства и укриване на такива”, добави Белчев.

В чатовете, открити от спецмагистратите, има и диалози касаещи избора на областен прокурор на Русе. Приятел от детинство на Пламен Бобоков обещавал подпомагане на Николай Николов пред Висшия правосъден съвет. Кадровиците обаче предпочели другия кандидат.

От Президентството разясниха:

"В отговор на отправени въпроси от страна на медиите, Прессекретариатът осведоми, че президентската институция не е проверяващ орган ", прецизират от институцията.

"Информация за дейностите си би трябвало да даде Специализираната прокуратура, която следва да аргументира целите в своята работа: кого и на основата на какви улики разпитва, в чие жилище и на основата на какви доказателства прави обиск. Отправени внушения пред медии от страна на Специализираната прокуратура оставяме без коментар ", разясняват от Президентството.

Кой е Пламен Узунов?

Той е дълготраен чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи. От 1993 до 2015 година работи в Пловдив, като две години заема и поста шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

За малко става и вътрешен министър в служебното държавно управление на Румен Радев - от януари до март 2017 година След това и до този миг Пламен Узунов е секретар по правни въпроси и антикорупция на президента.

Името на Пламен Узунов нашумя към инспекцията на социална поръчка, която се извършваше от европейската работа ОЛАФ. Поръчката бе на стойност 29 млн. лева и е била пусната точно по времето на служебния кабинет на Радев. Тогава министър на вътрешните работи е Пламен Узунов, назначен от президента, а по-късно станал и негов най-приближен консултант.

През март 2019 година Узунов дефинира обвиняванията против него като "бутафорни ". По думите му, като министър на вътрешните работи от 27 януари до 4 май 2017 година не е направил нищо непозволено. Той се закани да съди всеки, който го уличава в закононарушение.

След 17 дни на поста: Зам.-министър в Министерство на околната среда и водите изиска да го освободят

Повдигнаха обвинявания на Красимир Живков и Бобокови

Красимир Живков и Атанас Бобоков остават в ареста, реши съдът

10 души са обвинени за незаконната група за импорт на боклуци

Спецпрокуратурата проверява висши длъжности лица и магистрати за търговия с въздействие, оповестиха от държавното обвиняване. Те били свързани с предприемача Пламен Бобоков.

Разследването е почнало след разбор на доказателства, конфискувани при следствието против братя Бобокови, Красимир Живков и други упрекнати за присъединяване в незаконна група за противозаконен импорт и преправка на отпадък.

Прокуратурата през днешния ден настоя Пламен Бобоков да остане за непрекъснато в ареста, защото не е бил заплатил в период наложената му парична гаранция от 1 млн. лева

От прокуратурата показаха пред съда, че в телефона и таблета на Бобоков са открити писмени диалози, "вероятно със секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов " и с настоящия прокурор Николай Николов, претендент за областен прокурор на Русе от 2019 година Прокуратурата прави претърсвания и изземвания в домовете на двамата.

Според прокуратурата Узунов и Бобоков са обсъждали решение на Върховен административен съд по отношение на танкера БАДР и анулация на заповед за възбрана за отплаването му. С прокурор Николов бил обсъждан състезанието за началник на Окръжна прокуратура Русе и се търсило подпомагане по отношение на него.

Прокурорът по делото Петър Белчев загатна в хода на съвещанието, че има данни за връзка на разположение с имунитет и Бобоков по отношение на концесия на пристанище за 25 години. Като прокурорът сподели на съдията по делото, че това лице с имунитет "вероятно е президентът ".

Адвокат Ина Лулчева, която пази Бобоков разяснява в зала, че споменаването на президента и неговия консултант "няма място при разглеждането на тази мярка ".
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Пламен Узунов.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
49 коментара Водещи  Доскорошният национал по свободна битка Николай Щерев е в сериозно положение с COVID-19 Доскорошният национал по свободна битка Николай Щерев е в сериозно положение с COVID-19  Съветникът на президента - Пламен Узунов, е махленски в търговия с въздействие Съветникът на президента - Пламен Узунов, е махленски в търговия с въздействие  Борисов: Няма да затягаме още веднъж ограниченията против COVID-19 Борисов: Няма да затягаме още веднъж ограниченията против COVID-19  Доживотен затвор за бащата, хвърлил сина си от мост в Габрово Доживотен затвор за бащата, хвърлил сина си от мост в Габрово  1 В кои градове продават най-вече незаконни бензин и дизел  1 Спекулира ли се с цената на доматите  1 Алкохол и тютюн - най-евтини в България измежду страните от Европейски Съюз --> Пaрите ни  В кои градове продават най-вече незаконни бензин и дизел В кои градове продават най-вече незаконни бензин и дизел  Спекулира ли се с цената на доматите Спекулира ли се с цената на доматите  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> Такова навлизане в персоналното пространство е неприемливо <br>
Такова навлизане в персоналното пространство е неприемливо
 " Дейли мейл ": Пребиха грубо българин по расистки подбуди  Каква заплаха крие новата разновидност на ковид Каква заплаха крие новата разновидност на ковид  Уникална находка, откриха мистериозно яйце на 68 млн. години край Антарктида Уникална находка, откриха мистериозно яйце на 68 млн. години край Антарктида Виц на деня Мъж и жена водачи катастрофират! Жената е гневна и крещи на отговорния мъж! Мъжът изважда бутилка алено, сипва в две чаши и подава едната на… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  СЗО: Светът е в нов и рисков стадий от пандемията СЗО: Светът е в нов и рисков стадий от пандемията " Пандемията се форсира ", предизвести генералният шеф на Световната здравна организация  Nord Stream 2 AG Промени в управлението на „ Северен поток-2 “ Решението е стимулирано от персонални аргументи, заяви пресслужбата на Nord Stream 2 AG  Иън Холм Почина Иън Холм, изиграл Билбо Бегинс За ролята си в " Огнените колесници " през 1981 година той има номинация за премия " Оскар " и печели премия БАФТА  Диана Найденова „ Карай напряко “ с вицепремиера Красимир Каракачанов Какво споделя водачът на Вътрешна македонска революционна организация, вижте тази събота след централната емисия вести  Китай подчинява Хонконг Китай подчинява Хонконг Парадоксално, само че в този момент конвергенцията сред „ двете системи “ - китайския комунизъм и неолибералния капитализъм - е по-голяма от всеки път, написа Тончо Краевски в разбор за Vesti.bg  <p>Отпада карантината за идващи от Белгия</p> Отпада карантината за идващи от Белгия Вижте от кой момент  Министерство на околната среда и водите След 17 дни на поста: Зам.-министър в Министерство на околната среда и водите изиска да го освободят Славея Стоянова напуща по свое предпочитание  Иван Гешев Бюрото за отбрана на очевидците охранява Иван Гешев от 2 месеца НСО не охранява основния прокурор  Най-лютата бира, варена в България, е тук! Най-лютата бира, варена в България, е тук! Колко тъкмо люто си подготвен да понесеш в името на това да можеш да заявиш, че си опитал най-лютата бира, варена в България?  <p>Коронавирусът е участвал в Италия още през 2019&nbsp;&nbsp;</p> Коронавирусът е участвал в отпадните води на Италия още през 2019 Резултатите са от изследване, доказано от две разнообразни лаборатории с два разнообразни метода  Работник почина при трудова акцидент, затиснат от варовиков блок Работник почина при трудова акцидент, затиснат от варовиков блок Инцидентът се случил при кариера за рандеман на варовик край Мездра  Горанов: Комисията по <a href=хазарта е утвърждавала правила в прорез със закона " /> Горанов: Комисията по хазарта е утвърждавала правила в прорез със закона Финансовият министър заключи, че въпросните такси, дружно с лихвите за веселба, възлизат на към 700 млн. лв..  <p>Френският съд отхвърли съвсем целия закон за цензурата в интернет</p> Френският съд отхвърли съвсем целия закон за цензурата в интернет Конституционният съд постанови, че законът не е съчетаем с френската конституция  Коронавирус, националната хематология стопира приема Коронавирус, националната хематология стопира приема Съгласно инструкциите, получени от Столичната Регионална здравна ревизия ще бъде проучен целия екип на клиниката  Оборудването, посредством което се организира опитът

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР