България Съдът обяви мотивите си за освобождаването на Полфрийман Според

...
България Съдът обяви мотивите си за освобождаването на Полфрийман Според
Коментари Харесай

Съдът обяви мотивите си за освобождаването на Полфрийман

България Съдът разгласи претекстовете си за освобождението на Полфрийман Според съда " няма риск за обществото, позитивно се е трансформирал " 20 септември 2019, 13:06 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Съдът разгласи претекстовете си за освобождението на Полфрийман
Съдът разгласи претекстовете си за освобождението на Полфрийман
 Борисов: Подготвя се посещаване на Путин у нас
Борисов: Подготвя се посещаване на Путин у нас
 След отрицателното решение на Екологичен потенциал за България - какви са разновидностите
След отрицателното решение на Екологичен потенциал за България - какви са разновидностите
 Бащата на убития студент: Съдът ни се подигра
Бащата на убития студент: Съдът ни се подигра
 Трета жертва на убийците от Негован, подозират близки на умряла
Трета жертва на убийците от Негован, подозират близки на умряла
 Какво ще е времето през почивните дни
Какво ще е времето през почивните дни
 Интензивен трафик, запушалка на границата с Турция
Интензивен трафик, запушалка на границата с Турция
 Бербатов разгласи края на кариерата си като футболист
Бербатов разгласи края на кариерата си като футболист

офийският апелативен съд разгласи претекстовете си, съгласно които е взел решението си да освободи австралиеца Джок Полфрийман от пандиза.

В тях се споделя:

Софийският апелативен съд счита, че Джок Полфрийман се е трансформирал в позитивна посока по време на изтърпяване на наказването си в пандиза, съобщи БГНЕС.

"Съдът смята, че при тези данни за прояви на наказания по време на осъществяване на наказването, които сочат напълно за позитивна смяна у него, може да се одобри безапелационно, че осъществяването на задачите на наказването е окончателно и необратимо реализирано. Преди процесното наказание наказаният не е имал престъпни прояви”, се споделя в претекстовете на съда.

"И по време на осъществяване на наказването с държанието си в пандиза лишеният от независимост в нито един миг не е разкрил, че може да съставлява риск било за останалите лишени от независимост, било за чиновниците в администрацията или за който и да е различен, дотолкоз, доколкото никоя от неговите прояви не разкрива криминогенен детайл, обвързван с принуждение или с неуважение на непознатите права или с неуважение на разпоредбите в социума. Затова, а и като преценява отразеното в методическите инструкции за оценка на риска, в раздел РВ-8, както и отразеното в персоналната брошура на наказания, в която пък рискът за обществото е избран от междинен към невисок, съдът намира, че поначало изказванието, че рискът за обществото и в този момент продължава да бъде междинен може да се стимулира единствено с данните за закононарушението, за което е наказан П., само че не и с нещо друго ", декларират от съда.

Но естеството на закононарушението е константна големина, а законът не изключва избран кръг закононарушения от тези, за които може да се допусне условно предварително освобождение. Няма прояви на наказания или данни за негови настройки, от които да е изводим междинен риск от вреди за обществото, безапелационен е съдът.

Остатъкът от наказването, който възлиза на 6 години 6 месеца и 25 дни, както показаха и представителят на прокуратурата, и представителят на началника на пандиза не е дребен, само че той единствен, както е посочено и в наредбата на алинея 3 на член 439а Наказателно-процесуален кодекс, не може да служи за отвод от постановяване на условно предварително освобождение, се споделя още в претекстовете.

"В резюме на всички свои съображения изложени дотук, въззивният съд намира, че са налице учредения да анулира определението на предходния, тъй като за разлика от него приема, че съответните доказателства по делото откриват данни за поправянето на наказания, които дефинират по-нататъшния му престой в пандиза като непростим от позиция на законната нужда от реализиране на задачите на наказването, доколкото във връзка с него те към този момент следва да се одобряват за сполучливо осъществени ".

Предвид събитието, че наказаният не е български жител, а и с оглед неналичието на съответни данни, които да обусловят нуждата от това, съдът намира, че използването на пробационна мярка в границите на изпитателния период не се постанова.

В резюме на изложеното, САС анулира протоколно определение от 17.07.2019 година на Софийски градски съд, Наказателно поделение, 22-ри състав и постановява условно предварително освобождение във връзка с Д. П. от изтърпяване на остатъка на наложеното му наказване от 20 години "лишаване от независимост " по НОХД № 866/2008 година на Софийски градски съд, възлизащ в размер на 6 години 6 месеца и 25 дни и дефинира изпитателен период в размер на 6 години 6 месеца и 25 дни.

Определението е дефинитивно. Препис от него да се изпрати на Затвора за осъществяването му, постановява още съдът.

По-рано през днешния ден депутати показаха възмущението си от решението на съда

Пред публицисти в коридорите на Народното събрание националният представител от ГЕРБ Красимир Ципов съобщи, че

"Калин Калпакчиев (един от тримата съдии, бел. ред) дължи отговор за претекстовете за предварителното освобождение на Джок Полфрийман.

Красимир Ципов добави, че като правист няма по какъв начин да разяснява решение, чиито претекстове не са произнесени и не са видени безусловно от никого, само че като жител счита, че ръководителят на този състав Калин Калпакчиев най-малкото дължи отговор на околните на убитото момче и да обясни доста добре какви са били претекстовете му при произнасянето на това правосъдно решение.

"Нормалната процедура в тези проблеми е, когато остават една, две или най-много три години до приключване на присъдата да се взимат такива сходни решения. Много е забавно дали Съюзът на съдиите, чийто ръководител е уважаваният арбитър Калпакчиев по какъв начин ще се произнесе по такова решение, защото публичните реакции са ясни – хората са възмутени. Близките на убитото момче чакат отговор за това какви са били претекстовете в случай, че самият Джок Полфрийман съобщи при произнасянето на присъдата, че българският съд е подкупен “, добави още Ципов, представен от "Фокус ".

Той задочно запита арбитър Калпакчиев и какъв ще бъде отговорът му на това изказване на Джок Полфирйман.

Като "подигравка и срам " разяснява решението на съда водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя посочи, че това е "грозно решение на българския съд ".

"Като правист би трябвало да кажа, че решенията на съда не се разясняват, само че като човек и като политик споделям, че това е насмешка с жертвите, с техните фамилии, с тъгите на тези хора, с възприятието за правдивост и за отмъщение на нарушители, убийци, изнасилвачи ", уточни Нинова.

По думите й, това още по-остро слага въпроса за бързо и неотложно приемане на предлагането на левицата да не се ползва кратко произвеждане, съглашение и понижаване на присъдата.

Милен Михов от "Обединените патриоти " съобщи, че е изумен от решението на съда, "приемаме го с болежка ".

"Решение на съда би трябвало да се извършва и не може да се разяснява. Ние възприемаме решението с изключителна болежка, с извънредно неспокойствие, тъй като считаме, че този човек не се е поправил. Той заслужаваше своето наказване и трябваше да го изтърпи тук в България. Човек, който по време на наказването си правеше няколко опита за бягство от своята присъда, припомняме, че бяха желани за излежаване на своята присъда в Австралия. Няколко следващи претенции за предварително освобождение. Точно преди 1 година отрасловият заместник-министър на правораздаването проф. Проданов от Вътрешна македонска революционна организация, беше декларирал обществено, че документите и свидетелствата на затворническите управляващи демонстрират, че не се е поправил, а търси метод да избяга от тази присъда ", добави още Михов.

Той изясни, че не би желал да моли за реакция на съда, защото в правовата страна решенията на съда би трябвало да бъдат уважавани, само че съобщи, че счита, че цялото обществото приема присъдата като несправедлива. "Мотивите на съда ще ги прочетем. Може би имат някакво бюрократично съображение, само че истината е на другата страна ", добави още Михов.

Джок Полфрийман излежаваше 20-годишна присъда за убийството на студента по право Андрей Монов на 28 декември 2007 година.

Според показанията на Полфрийман, той видял по какъв начин група младежи повалят човек от ромски генезис и тръгнал да го избавя. При последвалата битка извадил нож при самоотбрана.

Другите очевидци обаче настояват, че австралиецът нападнал с хладно оръжие групата младежи, в която бил и Монов.

Полфрийман бе наказан дефинитивно от Върховния касационен съд през 2011 година.

След като бе пратен в пандиза, Полфрийман стана ръководител на първото по рода си в България затворническо съдружие, което се бори за правата на лишените от независимост.

Заради тази си активност през 2015 година бе номиниран от Българския хелзинкски комитет за премията „ Човек на годината”. Номинацията провокира съществено неодобрение в обществото и измежду околните на умрелия Монов и бе оттеглена от уредниците.

На идната година австралиецът обаче съумя да осъди България в Европейския съд по правата на индивида за 3500 евро поради "нарушаване на правото на независимост на изразяването ".

Съдът пусна предварително килъра Джок Полфрийман

Бащата на убития студент: Съдът ни се подигра

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Джок Полфрийман .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Първите 3 дни от болничния - за сметка на служащия?  1 Бавят ви заплатата? Kакво може да извършите  1 Бизнесът поде самодейност " За да успеем в България "  1 Битката против подправените болнични продължава --> Пaрите ни  Първите 3 дни от болничния - за сметка на служащия? Първите 3 дни от болничния - за сметка на служащия?  Бавят ви заплатата? Kакво може да извършите Бавят ви заплатата? Kакво може да извършите  Бизнесът поде самодейност Бизнесът поде самодейност " За да успеем в България "  Битката против подправените болнични продължава Битката против подправените болнични продължава Не пропускай  Съдът пусна предварително килъра Джок Полфрийман Съдът пусна предварително килъра Джок Полфрийман  <br> <strong> Порно актриса </strong> е открита <strong> мъртва </strong> в дома ѝ <br>
Порно актриса е открита мъртва в дома ѝ
 <br> Кои гледа? <br>
Кои гледа?
 <br>, чиято история не трябва да забравяме <br>
, чиято история не трябва да забравяме
Последни  Симеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски eксклузивно в „ Неделята...  Джок Полфрийман Съдът разгласи претекстовете си за освобождението на Полфрийман  <p><strong>25 години по-късно:&nbsp;</strong>Мрачната истина за актьорите от сериала &quot;Приятели&quot;</p> 25 години по-късно: Мрачната истина за актьорите...  <p>Хиляди възпитаници излизат на климатична стачка днес</p> Хиляди възпитаници излизат на климатична стачка през днешния ден  Невяна Владинова Невяна Владинова: Това беше последното ми международно...  Гугъл влага над 2 милиарда $ в зелена сила Гугъл влага над 2 милиарда $ в зелена сила  <p>Борисов: Подготвя се посещаване на <strong>Путин у нас&nbsp;&nbsp;</strong></p> Борисов: Подготвя се посещаване на Путин у...  След отрицателното решение на Екологичен потенциал за България - какви са разновидностите След отрицателното решение на Екологичен потенциал за България - какви са...  <p>Ето по какъв начин са изглеждали <strong>денисовците</strong></p> Ето по какъв начин са изглеждали денисовците  Dibla Design Awards през 2018г Водещи дизайнери и архитекти се готвят за голямо...  психологът Христо Монов Бащата на убития студент: Съдът ни се...  <p>Убийците от Негован имат и трета жертва, подозират близки</p> Убийците от Негован имат и трета жертва, подозират...  Брад Пит Брад Пит: Бягам от тежки и мъчителни усеща  <p>Какво прави Новак Джокович на нивата</p> Какво прави Новак Джокович на равнищата  <p>Как България, Румъния и Унгария вземат участие в жесток бизнес за милиарди&nbsp;&nbsp;</p> Как България, Румъния и Унгария вземат участие в жесток...  Mercedes-AMG CLS53 Daimler стопира развиването на ДВГ  София Лорен Пищна, безконечна, Чочарка: тя покори света вечно  Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер: Може и да се споразумеем за договорка за...  <p><strong>Слава и пари</strong>, зад които се крият доста <strong>сълзи и жертви</strong></p> Слава и пари, зад които се крият доста сълзи и жертви  Какво ще е времето през почивните дни Какво ще е времето през почивните дни Всичко от през днешния ден Виц на деня На въпроса от логическия тест: "Кое от изброените е ненужно – морков, лук, бентли, картоф? " десетокласничките всеобщо дали отговор: морков, лук, картоф... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Това 8-годишно момиче от Варна към този момент написа книги  От село Стакевци до НАСА и  Бойко Борисов: Правим 7 автомагистрали едновременно  Учителка се разплака пред Борисов: Толкова години чаках! Учителка се разплака пред Борисов: Толкова години чаках!  Този мъж изпрати  В Тихия океан се заражда топлинна вълна, която ужасява учените Водещи вести  <p>Как България, Румъния и Унгария вземат участие в жесток бизнес за милиарди&nbsp;&nbsp;</p> Бруталните развъдници за кучета на България, Румъния и Унгария  <p>Джаджи, които <strong>всеки би трябвало д </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР