България с оборудването в Белене и да възстанови част от

...
България с оборудването в Белене и да възстанови част от
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Сделката за реакторите на АЕЦ Белене; Токът за бита поскъпва заради държавния ТЕЦ

България с оборудването в Белене и да възвърне част от разноските по плана. Оборудването може да замине за Украйна, която да го употребява в АЕЦ " Хмелницка ", само че дали това е цялата истина. Предложението за договорката провокира остри рецензии от Българска социалистическа партия и " Възраждане ", които настояват, че България би трябвало да строи сама за себе си АЕЦ " Белене " с съветски реактори.В същото време Народно събрание взе решение по отношение на предлагането още в четвъртък, когато украинският президент Володимир Зеленски посети страната. министъра на енергетиката Румен Радев да стартира договаряния с Украйна за продажбата на оборудването за АЕЦ " Белене ".

България с оборудването в Белене и да възвърне част от разноските по плана. Оборудването може да замине за Украйна, която да го употребява в АЕЦ " Хмелницка ", само че дали това е цялата истина. Предложението за договорката провокира остри рецензии от Българска социалистическа партия и " Възраждане ", които настояват, че България би трябвало да строи сама за себе си АЕЦ " Белене " с съветски реактори.

В същото време Народно събрание взе решение по отношение на предлагането още в четвъртък, когато украинският президент Володимир Зеленски посети страната. министъра на енергетиката Румен Радев да стартира договаряния с Украйна за продажбата на оборудването за АЕЦ " Белене ".
Какво се случи
На 1 юли излязоха цените за електрическата енергия на семействата за новия ценови интервал. Решението, което на пръв взор не подбужда сериозен интерес, съдържа подводни камъни. На процедура Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " оскъпява тока за бита с 40%, а КЕВР компенсира с по-ниски мрежови такси на ЕРП-тата. На фона на фрапантното намаление на борсовите цени на електрическата енергия и газа българските битови консуматори ще заплащат по-скъпо поради.

Какво демонстрира обзорът на производството на електрическа енергия в България през миналия месец юни? През май видяхме рекордно слънчево произвеждане, само че наподобява юни бие този връх. и огромни промени в електроенергийния пазар са главните заключения, които могат да се създадат.
Реклама Ако сте пропуснали:
нови ВЕИ могат да бъдат пуснати с краткотрайна скица за достъп. Това се случва с помощта на променените от КЕВР правила, които ще покачат ликвидността на борсата и ще основат условия за по-ниски цени на електрическата енергия.
И още:
Всеки желае газ и китайски и европейски компании подписват огромен брой дълготрайни контракти за импорт на полутечен природен газ (LNG) от Съединени американски щати. Компаниите от Европейски Съюз усилват интереса си към американския LNG, само че наподобява същото вършат и огромни потребители на Изток. Какво значи това за пазара и каква остава ролята на Русия може да прочетете.
Реклама Зелена сила:
Какви са подводните камъни на домашната слънчева апаратура? Ако човек желае панели за фасадата или покрива на парцела си, може да срещне много особени проблеми, само че никой от тях не е казус. Ако желаете да прочетете целия разбор, може да го извършите.
Свързани публикации Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " оскъпява тока за бита с 40%, КЕВР компенсира с по-ниски мрежови такси 3 юли 2023, 18:38 Седмични вести за енергетика: Къде отидоха парите на БЕХ; Водородопровод до Гърция 1 юли 2023, 08:32 България желае да строи тръба за транспорт на водород до Солун 29 юни 2023, 17:40
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР