България, Румъния и Унгария са страните с най-мръсен въздух в

...
България, Румъния и Унгария са страните с най-мръсен въздух в
Коментари Харесай

България и съседна Румъния отново с най- мръсен въздух

България, Румъния и Унгария са страните с най-мръсен въздух в Европейския съюз (ЕС), демонстрира изследване, направено от Европейската организация за околната среда, оповестява World Economic Forum.

Замърсяването на въздуха не е проблем, който съществува единствено в разрастващите се страни, а новите данни от Европейската организация за околната среда демонстрират, че това е сериозен проблем и за редица страни в Европа.

През 2015 година съвсем половин милион души са умряли вследствие на мощно излагане на фини прахови частици, озон и азотен диоксид.

Фините прахови частици са най-смъртоносни – към 400 хиляди души от Европейски Съюз са починали поради нездравословното им въздействие, демонстрират статистическите данни.

Само в Германия, за 2015 година смъртните случаи от замърсяването на въздуха са били 62 хиляди като по този индикатор страната е на първо измежду останалите европейски страни.

При съответствие смъртни случаи/население обаче класацията се трансформира доста, като на първите страни застават страни от Източна Европа – България, Румъния, Гърция и Унгария.

Навсякъде по света 9 от всеки 10 души пребивавам в региони със мощно нечист въздух, като всяка година умират към 7 млн. души вследствие на това.

Институтът по здравно резултати приготви отчет, от който се вижда, че Китай и Индия са страните с най-вече смъртни случаи в резултат на мръсния въздух. Когато става въпрос за съответствие население/смърт заради излагане на замърсяване, Пакистан и Афганистан водят в тази отрицателна ранглиста.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР