България продължава да провежда национални реформи в редица сектори, за

...
България продължава да провежда национални реформи в редица сектори, за
Коментари Харесай

Денков: Европейският и трансатлантически път на България е необратим

България продължава да организира национални промени в редица браншове, с цел да увеличи конкурентоспособността си, вложенията, енергийната сигурност, образованието и нововъведенията, с цел да укрепи европейския и трансатлантическия път на България, който към този момент е необратим. Това съобщи министър председателят Николай Денков по време на среща с френския президент Еманюел Макрон.

Министър ръководителят уточни, че срещата с френския държавен глава утвърждава мощното партньорство сред Франция и България в области като енергетиката, търговията защитата. Културата и селското стопанство.

Като членове на Европейски Съюз и НАТО нашето съдействие освен укрепва и подсигурява сигурността на нашите две стопански системи и общества, само че и на Европа като цяло. Девизът на нашата страна е " Съединението прави силата ", което в днешния динамичен свят наподобява по-важно от всеки път, акцентира той.

Денков означи, че българското държавно управление и парламентарното болшинство и нейния народ, както посредством националните старания, по този начин и посредством интернационалните форми на съдействие, толкоз дълго, колкото е належащо. Той добави, че страната ни към този момент отделя 2% от Брутният вътрешен продукт за защита и ще продължава да го прави, укрепвайки личните си качества и укрепвайки източния фланг на НАТО.

По думите му страната ни се приготвя за влизане в еврозоната от 1 януари 2025 година Успоредно с това се работи за превъзмогване на възраженията на Австрия за сухопътния Шенген, акцентира Денков. Като приоритет той дефинира и присъединението към Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Изминавайки тези стъпки България ще стане още по-силен сътрудник, интензивно способствуващ за постигането на стратегическите цели на Европейски Съюз. България ще продължи да поддържа европейския път на развиване на своите съседи на Балканите, сподели още той.
 Блинкен открои България като извънреден сътрудник за Съединени американски щати и Европейски Съюз
Блинкен открои България като извънреден сътрудник за Съединени американски щати и Европейски Съюз

По време на среща с Денков и Габриел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР