България приключи своето историческо участие на Евробаскет 2022, след като

...
България приключи своето историческо участие на Евробаскет 2022, след като
Коментари Харесай

Мечтата ни за пробив на ЕвроБаскет 2022 се изпари с помощта на Белгия и съдиите

България завърши своето историческо присъединяване на Евробаскет 2022, откакто загуби от Белгия с 80:89. Мачът беше финален за двата тима от група " А ", която се изигра в " Тбилиси Спорт Палас " в Грузия. От тази група във етапа на елиминациите, която ще се изиграе в Германия, се класират Испания, Турция, Черна гора и Белгия. " Лъвовете " напущат шампионата с една победа от пет изиграни срещи.

Първата част беше извънредно равностойна и нискорезултатна, като след 5 минути игра България водеше с 10:6, а този интервал приключи с точка пасив за родните национали – 19:20.

Във втората четвърт България стартира доста мощно в първите 3 минути, а Александър Везенков вкара тройка с нарушаване. Двата тима се отдръпнаха на полувремето при резултат 41:30 в интерес на Белгия.

Третата част стартира мощно за България, а резултатът беше подравнен след изиграването на първите 5 минути от нея. Родните национали завоюваха третия интервал с 30:25.

Двата тима навлязоха в заключителната четвърт при резултат 66:60 в интерес на Белгия. Пет минути преди края на срещата разликата от 6 точки се резервира.

За Белгия най-полезен беше Ретин Обасоан, който се регистрира с 23 точки и 7 битки. Еманюел Льоком добави 20 точка за триумфа на своя отбор.

Голямата звезда на родните национали Александър Везенков се регистрира с дабъл-дабъл - 26 точки и 13 битки. Дий Бост вакара 16 точки, а Димитър Димитров и Чавдар Костов прибавиха по 11 точки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР