България предлага финансова помощ и реставратори, които да се включат

...
България предлага финансова помощ и реставратори, които да се включат
Коментари Харесай

България и Грузия увеличават фериботните си връзки

България предлага финансова помощ и реставратори, които да се включат във възобновяване на катедралата " Нотр Дам " в Париж, разгласи министър председателят Бойко Борисов след среща с грузинския министър председател Мамука Бахтадзе. До четири месеца България и Грузия ще открият още фериботни линии през Черно море.


България е предложила на президента Макрон да взе участие в реставрацията на Нотр Дам - финансово и посредством експерти, разгласи министър председателят Бойко Борисов.
Бойко Борисов, министър-председател на България: България има изключителни реставратори, живописци, ще ги командироваме, да оказват помощ, да вземат участие българи в бързото възобновяване на този знак на християнството.  България предложи помощ за възобновяване на България предложи помощ за възобновяване на "Нотр Дам "
България предложи помощ, в това число и финансова, за възобновяване на "Нотр Дам ", заяви министър председателят Бойко Борисов.

След двустранната против с премиера на Грузия, двете страни ще усилят фериботите през Черно море от два пъти месечно до два пъти на ден.
Бойко Борисов, министър-председател: Ние интензивно строим " Хемус ", тъй че с сходен фериботен продан ще върнем блясъка на пристанище Варна.

Двете страни се схванаха още за транспорт на зелена електрическа енергия от Грузия към България.
Мамука Бахтадзе, министър-председател на Грузия: Повдигнах и най-болезнената тематика за Грузия - продължаващата окупация от Руската федерация на 20% от територията ни, което докара до спад на равнището на сигурност в района. Само твърдата позиция на интернационалната общественост може да докара до разрешаване на спора и определяне на дълготраен мир.Александър Марков: Другият огромен план, по който ще работят България и Грузия, е построяването на цифрова инфраструктура, с други думи това ще рече полагането на оптичен кабел за широколентов интернет по дъното на Черно море сред двете страни.

Президентът Румен Радев, който също одобри грузинския министър председател, уточни, че България и Грузия имат стратегическо разположение от двете страни на Черно море и има доста капацитет за развиване на транспортните и жп връзки, както и на Южния газов кулоар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР